Kanye West a plagiat: Rapperul a fost dat in judecata

Rapperul Kanye West a fost dat in judecata pentru ca ar fi folosit fara autorizare intr-o melodie de-a sa fragmente dintr-un cantec al unui grup de copii din anii ’70.

Rapperul, in varsta de 36 de ani, a folosit fragmentele intr-o creatie intitulata Bound 2 de pe albumul Yeezus, in care apare alaturi de logodnica sa Kim Kardashian.

Cel care l-a dat in judecata este Ricky Spicer, fost membru al grupului Ponderosa Twins Plus One, care afirma ca fragmentele apartin melodiei Bound, lansata in 1970, pe cand acesta avea 12 ani si era solistul vocal al acelei formatii.

“Sunt folosite fragmente in care se aude vocea lui Spicer, de cateva ori”, se arata in plangerea formulata impotriva lui West. Spicer, care acuma are 56 de ani si locuieste in Ohio, spune ca a ramas inmarmurit cand si-a auzit vocea pe melodia lui West. El i-a cerut starului rap sa nu mai foloseasca fragmentele respective si sa ii plateasca ca despagubire o suma nespecificata.

Spicer traia intr-un orfelinat din Ohio cand a fost descoperit la un concurs de talente si recrutat pentru a se alatura formatiei Ponderosa Twins, care era formata din doua perechi de gemeni.

sursa foto: magxwall.blogspot.com