Karezza: un nou mod de a face sex. Vezi regulile!

 

Este un cuvant care provine din italianul „carezza”, care inseamna „mangaiere” si se foloseste pentru a descrie un nou mod de a face sex. De fapt, aceasta noua practica se bazeaza mai mult pe conexiunea emotionala dintre cei doi parteneri si mai putin pe cea fizica.

Cei care practica karezza spun ca i-a ajutat sa se apropie de partener si sa creeze o legatura profunda. In plus, karezza revigoreaza relatia de cuplu, altfel decat o face o partida de sex clasic.

CITESTE SI: TOP 10 tipologii de barbati cu care femeile au fantezii sexuale

Principiile karezza au la baza credinta ca actul erotic uneste, in primul rand, sufletele si apoi trupurile. Sexul ajuta la eliberarea dopaminei din creier (care transmite un sentiment de fericire), iar karezza mentine nivelul ridicat al acestui hormon.

Regulile Karezza

Pentru ca este vorba despre un tip de sex care incurajeaza apropierea emotionala dintre cei doi parteneri, karezza nu are drept finalitate orgasmul. Importante sunt atingerile si sentimentele. Iata cum poti practica karezza:

– Zambiti-va, priviti-va in ochi, sincronizati-va respiratia, incercand sa deveniti una si aceeasi persoana
– Stati imbratisati cateva minute, atingeti-va usor, magaiati-va si masati-va
– Incercati sa obtineti o stare de relaxare fizica si mentala care sa va permita sa va lasati cu totul in bratele patenerului

CITESTE SI: Femeile hiperactive sexual, deliciu sau povara?

Cercetatorii au demonstrat ca a face dragoste si a face sex sunt percepute diferit de creier. Sexul este una dintre nevoile primare, pe cand dragostea se naste atunci cand se satistace aceasta dorinta sexuala si da nastere unui sentiment de implinire.

 

Sursa:teotrandafir