KAZAHSTAN v ROMANIA 0-0 / Remiza alba pe MOCHETA INGHETATA, soldata cu doi accidentati. REACTII

KAZAHSTAN v ROMANIA. Nationala ROMANIEI va disputa, marti cu incepere de la ora 19:00, a treia partida din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2018. TRICOLORII vor intalni in deplasare, la Astana, reprezentativa KAZAHSTANULUI. Partida va putea fi urmarita, in direct, la TVR 1.

UPDATE 2: “Noi suntem mai dezamăgiți pentru că ne-am dorit să luam cele trei puncte și aici, e foarte greu să joci pe astfel de suprafață și cu o asemenea echipă, care joacă foarte dur. Am respectat ce ne-a zis antrenorul, cu puțin noroc puteam să marcăm pe final. Ne gândim că suntem sănătoși, îmi pare rău pentru cei care au ieșit accidentați. Am avut timp să ne odihnim, nu asta a fost problema”, a spus NICUSOR STANCIU la TVR dupa meciul de la Astana.

“Nu sunt chiar mulţumit de rezultat. Am fost mulţumit de organizarea echipei. Cred că toată lumea trebuie să fie mândră de aceşti jucători, pentru cum s-au descurcat, dar ne-a lipsit finalizarea, pasa decisivă. Cred că toată lumea ar trebui să fie mândră de ei, cresc de la meci la meci.

Este tot fotbal, nu un sport diferit, dar e foarte dificil să reuşeşti combinaţii pe acest teren. E foarte greu să te adaptezi suprafeţei de joc. Chiar şi aşa am avut ocazii de joc şi sunt mulţumit de modul în care a reacţionat echipa. Am alergat şi am arătat un bun spirit de echipă, dar ne-a lipsit golul.

Va fi dificil pentru orice echipă să joace aici şi să câştige. Urmează pentru noi un meci cu Polonia şi sper că vom creşte până atunci, iar toată lumea să facă totul pentru a câştiga. Răzvan Marin a jucat ca şi cum ar fi fost de ani de zile în această echipă, aţi văzut. Tot ce am văzut în aceste zile de la jucătorii mei mă face să privesc cu optimism spre viitor. Cred că împreună (n.r. cu fanii) putem rezolva multe probleme. Ei pot fi al doisprezecelea jucător, să împingă echipa de la spate.

Nu am putut să îl bag pe Andone mai devreme din cauza problemelor cu accidentările. Aş fi riscat dacă făceam schimbarea cu 20 de minute înainte de final”, a declarat CHRISTOPH DAUM la TVR, imediat după meci.

UPDATE 1: ROMANIA nu a mai reusit sa repete jocul excelent facut in fata ARMENIEI, tricolorii reusind sa obtina doar o remiza alba in fata unui adversar bataios, pe o suprafata de joc total neadecvata sportului rege, o veritabila MOCHETA INGHETATA! 0-0 cu KAZAHSTAN, un rezultat care putea fi altul daca in minutul 87 rezerva Enache nu aluneca in fata portii adverse si rata ocazia de a inscrie cel mai important gol al carierei sale de pana acum. Un egal obtinut cu pretul accidentarii capitanului Dragos Grigore si a mijlocasului Alex Chipciu, un rezultat de egalitate pe un teren inghetat, cu o tabela de marcaj asisderea si o televiziune din Rusia care, in ciuda celor 13 camere amplasate in incita arenei din Astana nu avea reluari decat la fazele ofensive ale gazdelor. 

Un meci in care pana si fluierul centralului portughez era inghetat la intrarile grosolane ale asa zisilor amfitrioni, iar fanioanele au fost, la randul lor, intepenite paralel cu membrele inferioare ale tusierilor, mai ales in faza din prelungirile primei repriza cand Chipciu a fost faultat clar in careu (VEZI FOTO INTERIOR). Elevii lui Christoph Daum nu au reusit nici ei un joc stralucit, in cateva randuri fiind dominati copios de rudimentarii kazahi. In plus tricolorii au aratat o frica vizibila la duelurile unu la unu, o atitudine nedemna pentru un sportiv profesionist. Pana la urma scorul, 0-0, reflecta cu acuratete ostilitatile din teren, de la atitudinea tricolorilor si pana la conditiile impropii practicarii jocului de fotbal. Si inca ceva: banii continua sa faca legea prin birourile FIFA, in timp ce arbitrii delegati la partide de acest gen nu au nici macar decenta sa-si mascheze afinitatile pentru gazde….

STIRE INITIALA

KAZAHSTAN v ROMANIA. Selectionerul Christoph Daum a decis inaintea acestui meci sa nu mizeze pe serviciile lui Steliano Filip si Valerica Gaman, in timp ce Alexandru Maxim s-a refacut dar va fi, pentru inceput, doar pe banca de rezerva. Principala grija a fotbalistilor nostri este faptul ca meciul se va disputa pe un teren sintetic, ceea ce avantajeaza formatia gazda. La Astana a inceput sa ninga marti dimineata, dar meciul se va disputa cu acoperisul tras.

CITESTE SI: KAZAHSTAN v ROMANIA: TRICOLORII JEFUITI INAINTEA MECIULUI DE LA ASTANA

KAZAHSTAN v ROMANIA. Cele doua nationale care se vor intalni in premiera in aceasta seara au stari diametral opuse. KAZAHSTAN are moralul scazut, dupa ce a pierdut meciul cu Muntenegru cu 5-0, in timp ce Romania, sta excelent la acest capitol, in urma succesului obtinut, cu acelasi scor, in fata Armeniei. Dupa doua etape, ROMANIA ocupa primul loc in clasamentul GRUPEI E a preliminariiilor pentru Cupa Mondiala din Rusia 2018, la egalitate cu Muntengru, cu 4 puncte. De cealalta parte, KAZAHSTAN este pe locul cinci, cu un singur punct.

STATISTICA

Meciul KAZAHSTAN v ROMANIA din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, este o premiera pentru ambele nationale. KAZAHSTAN devine cea de-a 86-a reprezentativa cu care ROMANIA se confrunta de-a lungul timpului, iar Astana va fi a 194-a localitate din lume unde va juca.

ROMANIA are in palmares pană in prezent, in preliminariile CM, 65 de victorii, 24 de remize si 31 de infrangeri.

CITESTE SI: KAZAHSTAN v ROMANIA: DAUM A SCOS DIN LOT DOI JUCATORI

DESPRE KAZAHSTAN:

– doar doi fotbalisti kazahi au ajuns in reprezentativa URSS, Seilda Baisakov si Evgheni Iarovenko, ambii insa au avut doar cate doua prezente. Reprezentativa ROMANIEI a inregistrat sase meciuri oficiale consecutive in deplasare fără infrangere: ultimul esec a fost in Grecia, in noiembrie 2013, la barajul pentru CM 2014.

– dupa ruperea de URSS, ca si celelalte republici, si-a organizat propriul campionat, propria federatie, propria echipa nationala, fiind afiliata, asa cum era normal, la Confederatia de fotbal din Asia (AFC).

– in 2002, KAZAHSTAN a fost primita in UEFA.

– partida de la Astana va fi cea de-a 674-a din palmaresul echipei noastre nationale. Bilantul la zi arata in felul urmator: 298 victorii, 173 egaluri, 202 infrangeri, golaveraj 1116-861.

– bilantul la zi al nationalei Kazahstanului este urmatorul: 174 meciuri, 42 victorii, 42 egaluri si 88 infrangeri. Nu s-a calificat la niciun turneu final, nici macar cand a fost in AFC.

– ca tara asiatica, KAZAHSTAN a participat la preliminariile pentru CM 1998 si 2002, si ale Cupei Asiei 1996 si 2000, iar ca europeana la cele ale CM 2006, 2010 si 2014, si ale CE 2008, 2012 si 2016.

– Casele de pariuri online ofera Romaniei statut de favorita. Cota la victorie a tricolorilor este 1,7. Remiza aduce de 3,6 ori suma investita, iar succesul gazdelor 5,7.- cele mai mari sanse sa marcheze in poarta Kazahstanului de le are Bogdan Stancu cu o cota de 2,9. Este urmat de Florin Andone si de Claudiu Keseru – fiecare cu 3,1!

KAZAHSTAN v ROMANIA (echipe probabile):

KAZAHSTAN: Pokatilov – Ahmetov, Malii, Kislitin – Beisebekov, Kuat, Mujkow, Nurgaliev, Somko – Hijnicenko, Tagibergen. Selectioner: Talgat Baysufinov
ROMANIA: Tatarusanu – Benzar, Sapunaru, Grigore, Tosca – Hoban, Marin – Popa, Stanciu, Chipciu – Stancu. Selectioner: CHRISTOPH DAUM.

STADION: ASTANA ARENA (Astana)
ARBITRI:  Manuel de Sousa –  Ricardo Santos, Alvaro Mesquita. Rezerva: Fabio Verssimo (toti din Portugalia).

Sursa foto: sport