KELEMEN, despre MOTIUNEA de CENZURA: Dupa ce vedem TEXTUL luam o DECIZIE. NU vom VOTA IMPOTRIVA

 Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR, a declarat sambata, la Consiliul Reprezentantilor Unionali de la Targu Mures, ca dupa ce va vedea textul motiunii de cenzura anuntate de PNL Uniunea va lua o decizie referitoare la modul in care se va raporta la aceasta.

“Nu vom vota impotriva motiunii de cenzura fiindca nu e firesc. Acest lucru nu inseamna ca vom vota motiunea de cenzura, fiindca subiectul nu este unul prin care poti sa critici logic guvernul. Cand vorbim despre votul prin corespondenta poti sa spui ca Parlamentul nu a facut o lege, nu si-a facut Parlamentul treaba, dar asta nu e treaba guvernului. Nu poti sa critici Guvernul pentru ceea ce nu a facut Parlamentul. De aceea, am spus ca din punctul meu de vedere nu este un subiect pentru care poate fi criticat Guvernul. Putem critica Guvernul pentru foarte multe alte fapte si mai ales in conditiile in care noi am ajuns la un consens cu toti liderii partidelor politice din Parlament pentru a asigura dreptul de vot pentru cetatenii romani care traiesc in strainatate. (…) Dupa ce vedem textul, vom lua o decizie cum ne vom comporta si cum ne vom raporta la aceasta motiune, dar impotriva motiunii nu vom vota”, a afirmat KELEMEN HUNOR.

CITESTE SI: KELEMEN: Nu cred ca VOTUL prin CORESPONDENTA este o TEMA BUNA pentru a DA JOS GUVERNUL

El a spus ca, anul viitor, la alegerile parlamentare, orice cetatean roman, care locuieste legal in strainatate, va putea vota dupa ce se va inscrie in prealabil.

“Sigur, acest lucru inseamna si o inregistrare prealabila, dar e necesar sa stii cine voteaza ca sa nu fie voturi multiple. Asa fac si nemtii, si francezii si este o procedura fireasca si normala. inregistrarea, conform legii, va incepe cu 6 luni inainte de scrutin si, in functie de numarul cetatenilor care doresc sa mearga la vot si se inregistreaza, vor fi infiintate sectii de votare. Cred ca prin aceasta intelegere si aceasta modalitate dreptul la vot este asigurat”, a precizat KELEMEN HUNOR.

CITESTE SI: KOVACS PETER, ales in functia de PRESEDINTE EXECUTIV al UDMR

Potrivit acestuia, miercurea trecuta s-a discutat si s-a convenit asupra celor mai importante puncte ale legii electorale inclusiv votul romanilor din strainatate.

Liberalii au anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca vor depune o motiune de cenzura pe 5 iunie pe tema votului prin corespondenta.

Sursa foto www.voceatransilavaniei.ro