KELEMEN HUNOR a anuntat cine este favorit sa preia functia de presedinte executiv al UDMR

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR, a declarat, sambata, la incheierea lucarilor Congresului UDMR, ca actualul secretar general al Uniunii, KOVACS PETER, porneste din pole-position pentru functia de PRESEDINTE EXECUTIV.

”In mintea mea, in acest moment, nu exista un presedinte executiv, dar KOVACS PETER are sanse uriase sa devina PRESEDINTE EXECUTIV; dar astazi nu putem vorbi despre acest subiect, ci cel mai devreme in mai, cand vom pregati CRU. Dar, sigur, dvs. puteti trage concluzii, face analize. Exista foarte multi oameni valorosi in UDMR si KOVACS PETER sigur ca porneste din pole-position, daca se poate spune asa’, a declarat KELEMEN HUNOR.

CITESTE SI: UDMR isi APARA PENALII: “Credem in nevinovatia lui Marko Attila si suntem solidari cu el”

La randul sau, KOVACS PETER n-a negat faptul ca ar putea fi viitorul presedinte executiv al UDMR. ”Presedintele executiv este nominalizat de catre presedinte. Deciziile privind persoana presedintelui executiv se vor lua in perioada urmatoare, pana acum n-a fost o prioritate’, a declarat, pentru Agerpres, KOVACS PETER.

CONGRESUL UDMR a decis renuntarea la functia de vicepresedinte politic, detinuta in prezent de BORBELY LASZLO, si revenirea la Prezidiul Executiv, in locul Secretariatului general.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: Societatea romaneasca nu accepta MOMENTAN AUTONOMIA ca modalitate de solutionare a PROBLEMEI MINORITARE

Sursa foto: realitatea.net