Kelemen Hunor a prezentat conditiile puse de UDMR pentru a intra la guvernare

Kelemen Hunor a vorbit, in aceasta seara, despre conditiile puse de UDMR pentru a accepta oferta USD  de a intra la guvernare.

Cum era de asteptat, drepturile minoritatilor primeaza pentru liderii UDMR.

“Sunt trei domenii importante: drepturile minoritatilor – este un lucru foarte bine stiut, noi ce ganduri avem; e vorba de problemele economice si sociale – trebuie sa tinem cont de aceasta perioada si de problemele oamenilor, indiferent ca sunt maghiari, romani, nemti sau de orice alta nationalitate, oamenii au probleme cam la fel si probleme de infrastructura”, a declarat Kelemen Hunor, conform Digi 24.

Presedintele UDMR a mai spus in discursul sustinut la Adunarea Generala a UDMR Targu Mures ca grupurile parlamentare ale formatiunii maghiare reprezinta “limba cantarului”: “Depinde de noi daca recunoastem sansele momentului”.

Citeste si: Gyorgy Frunda (UDMR): Ne vom intelege cu toata lumea, mai putin cu Dan Voiculescu

O alta solicitare a UDMR este renuntarea din partea Guvernului Ponta la procesele cu primarii maghiari care au arborat steagul secuiesc, conform Hotnews.

La randul sau, senatorul Marko Bella  a vorbit, astazi, despre importanta participarii UDMR la guvernare.

“Relatia de buna vecinatate intre Romania si Ungaria, intre 1996 si 2000, intre 2000 si 2004 am sprijinit Guvernul si atunci a avut loc integrarea in NATO, apoi in 2004-2008, Romania a intrat in UE. Apoi, 2009-2012, si in conditii dureroase s-a reusit ca Romania sa evite consecintele crizei mondiale si situatia in care a intrat Grecia.

Fara noi pe plan international, integrarea nu s-ar fi produs, iar la nivel de guvern nu s-ar fi facut reforme importante. In ultima vreme, din pacate, nu pot sa spun nicio reforma. Daca vom avea garantii preliminare, ca pana la urma acest pachet de reforme amanat de doi ani stim cum trebuie sa arate si se va infaptui, atunci UDMR trebuie sa isi asume rolul de guvernare.

Fara noi nu e reforma in tara, fara noi nu exista progres. Cei care au oferit rol de guvernare UDMR s-au gandit si la acest rol de forta stabilizatoare al UDMR, nu doar la cifre”, la Adunarea Generala a UDMR, desfasurata la Targu Mures.