KELEMEN HUNOR a sarit in apararea COMUNITATII MAGHIARE

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR, a declarat sambata, in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali de la Targu Mures, ca in ultima perioada au fost luate o serie de masuri si exista multe intentii ‘de a lua o parte din drepturile’ obtinute de comunitatea maghiara, informeaza Agerpres.

Potrivit lui KELEMEN HUNOR, masuri cum ar fi drepturile lingvistice sau demersurile din instantele de judecata de a se reveni asupra retrocedarii unor imobile.

CITESTE SI: UDMR SARE LA GATUL DNA IN CAZUL PRIMARULUI ANTAL ARPAD DIN SFANTU GHEORGHE

‘Dupa 26 de ani de la prabusirea comunismului suntem din nou in aceeasi situatie, ne confruntam nu numai cu masuri luate impotriva comunitatii noastre, vedem ca imbraca forme noi si noi aceste masuri, pentru ca sunt niste institutii pretinse a fi independente de politica care iau aceste masuri. Sunt cuvinte foarte grave pe care le rostesc eu aici, dar asta este din pacate situatia, dar iata ca exista foarte multe masuri, foarte multe intentii de a reduce posibilitatile noastre, de a diminua posibilitatile noastre, de a lua o parte din drepturile pe care le-a obtinut comunitatea noastra‘, a spus KELEMEN HUNOR.

Sursa foto: maszol