Kelemen Hunor a stabilit cu premierul sa demisioneze din Guvern incepand cu data de 1 august

Kelemen Hunor a stabilit cu premierul sa demisioneze incepand cu data de 1 august

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a discutat, luni dimineata, cu premierul Victor Ponta, iar potrivit unor surse politice, liderul maghiarilor din Romania va demisiona din functia de ministru al Culturii, precum si din cea de vicepremier, incepand cu data de 1 august.

Intalnirea dintre Kelemen Hunor si Victor Ponta a inceput in jurul orei 10.00 si a durat mai putin de o ora. Aceleasi surse sustin ca Kelemen Hunor nu a venit cu propuneri de inlocuitor.

Tot potrivit unor surse, Hunor intentioneaza sa se lanseze in cursa pentru Palatul Cotroceni. Candidatul UDMR la alegerile prezidentiale va fi anuntat joi.

Afla aici detalii despre intalnirea dintre Kelemen Hunor si Victor Ponta

Kelemen Hunor a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca va demisiona din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii. El preciza ca luni dimineata se va intalni cu premierul Victor Ponta pentru a stabili cand este momentul oportun sa demisioneze, pentru ca exista aspecte administrative care trebuie rezolvate.

Citeste si: Kelemen Hunor va fi candidatul UDMR la prezidentiale – Surse

“Voi discuta cu premierul, lucrurile trebuie facute la timp, nu trebuie acum sa avansam nume. Portofoliul Culturii ramane la UDMR”, afirma Kelemen Hunor.

Decizia de a demisiona din Guvern a fost luata in Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat in contextul in care Executivul s-a alaturat CE intr-un proces privind o initiativa cetateneasca sustinuta de UDMR.