KELEMEN HUNOR: Daca va fi o MOTIUNE de CENZURA, initiatorii sa spuna ce Guvern vine dupa

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR, considera ca, in cazul in care va fi depusa o MOTIUNE de CENZURA, initiatorii ar trebui sa precizeze ce se intampla daca aceasta va trece, ce guvern urmeaza si ce program au, in caz contrar fiind vorba doar despre “o dezbatere animata in Parlament”.

Intrebat, vineri, care este punctul de vedere al UDMR legat de motiunea de cenzura anuntata de PNL, KELEMEN HUNOR a raspuns ca scopul unui astfel de demers este de a schimba Guvernul, iar daca acest lucru nu se va intampla, va fi doar “o dezbatere mai animata in Parlament”.

“Nu am discutat pe aceasta tema, nu am initiat nicio discutie, stiu doar ce am citit in presa. Ei au semnaturile necesare pentru orice motiune si fara noi. MOTIUNEA de CENZURA este un instrument constitutional, parlamentar si politic. Scopul este de a schimba Guvernul, daca nu poti schimba Guvernul, atunci este o dezbatere mai animata in Parlament, dar nu poti sa atingi scopul, nu exista o finalitate pentru care a fost gandita motiunea de cenzura. In acest moment eu nu vad ca ar exista majoritate, dar nu pot sa stiu ce discutii sunt intre PNL si celelalte formatiuni politice din Parlament. Eu cred ca daca va fi o motiune de cenzura, daca va exista o gandire in acest sens, atunci ar trebui sa spuna cel care propune asa ceva ce urmeaza a doua zi daca pica Guvernul, ce Guvern va fi, ce program de guvernare. Daca vrem sa abordam foarte serios si sa ne gandim la sansele unei motiuni de cenzura, sunt necesare si alte elemente decat un anunt”, a afirmat KELEMEN.

El a spus ca nu stie care va fi tema motiunii de cenzura si cum va arata aceasta, astfel incat nu poate sa spuna daca UDMR va spriji sau nu un asemenea demers.

Copresedintii PNL ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA anuntau ca doresc preluarea guvernarii prin initierea unei MOTIUNI de CENZURA impotriva CABINETULUI PONTA si negocierea unei majoritati in actualul Parlament, deoarece alesii nu ar vota in majoritate pentru declansarea anticipatelor.

ALINA GORGHIU spunea ca in cursul sesiunii parlamentare care va incepe la 1 februarie va fi depusa o motiune de cenzura, insa tema si data depunerii acesteia vor fi stabilite dupa ce programul de guvernare va fi finalizat.

Sursa foto: realitatea.net