KELEMEN HUNOR despre posibilitatea unui GUVERN de COALITIE PSD – PNL: E posibil!

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR,  a declarat, marti la postul de radio RFI, ca UDMR-ul isi va stabili politica de aliante dupa alegerile parlamentare si spune ca nu exclude un Guvern de coalitie PSD-PNL.

“Noi am spus ca inainte de alegeri nu facem coalitii, nu facem aliante, nu facem intelegeri. Asa am procedat aproape tot timpul si eu cred ca asa este si corect. Dupa alegeri vom vedea cine va avea majoritate, cine va primi mai multe mandate si in ce conditii se poate stabili sau nu se poate stabili o alianta. Eu cred ca in acest moment si varianta unui Guvern de mare coalitie PSD-PNL are sanse reale, indiferent ce spun unii si ce spun altii. Inainte de alegeri si de campanie, nu o sa spuna nimeni ca asta va fi solutia, dar eu nu as pune in paranteza pentru nici un minut aceasta solutie. Asta inseamna in jur de 70%, peste 70% din mandate, unde nu mai ai nevoie de nimeni si nici nu cred ca in acest moment noi suntem in masura sa spunem ca daca aveti 70%, totusi, UDMR-ul doreste sa mearga. Cu cine sa mearga?”.

CITESTE SI: NICUSOR DAN VISEAZA LA ANUMITI MINISTRI DIN CABINETUL CIOLOS

In ce conditii ar sustine UDMR un Guvern condus tot de Dacian Ciolos, dupa alegeri? “Pai, cei care castiga alegerile, cei care vor avea mai multe mandate si il propun pe Dacian Ciolos, atunci eu cred ca cei care sustin Guvernul il vor sustine si pe Dacian Ciolos, dar nu poti sa nu tii cont de dorinta oamenilor, de vointa electoratului. Cei care au mai multe mandate, daca n-au castigat 50% plus un mandat, atunci lucrurile sunt foarte clare, Constitutia este extrem de clara, dar daca nu exista un asemenea grup parlamentar, cei care au mai multe mandate au posibilitatea de a propune un prim-ministru, de a incerca o majoritate. Si daca ei vin cu Dacian Ciolos, eu ridic palaria si spun asta este solutia celor care au primit increderea cetatenilor”, spune liderul UDMR.

Sursa foto: adevarul