Kelemen Hunor, huduit de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost hudiuit la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni de la Sfantul Gheorghe. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost sarbatorita in mai multe orase din Transilvania, la evenimente participand mai multi politicieni din Ungaria.

Mai multi parlamentari, ministrul Dezvoltarii Nationale din Ungaria, dar si lideri politici maghiari din Romania au participat la marcarea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost huiduit la evenimentele de la Sfantul Gheorghe. Ungurii i-au cerut lui Kelemen Hunor sa plece si l-au numit tradator, dupa ce nu a intervenit cand s-a interzis “Marsul Secuilor” la Targu Mures.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este marcata, in fiecare an, in majoritatea localitatilor din Transilvania, fiind comemorati eroii din timpul Revolutiei Ungare de la 1848-1849.

Anul trecut, peste 10.000 de persoane au participat, la Targu Secuiesc (Covasna), la manifestarile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, iar vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a defilat calare alaturi de presedintele Consiliului Judetean Covsna, Tamas Sandor.