KELEMEN HUNOR la CONGRESUL UDMR: Este nevoie de o reconfigurare a politicii autohtone

PRESEDINTE UDMR, KELEMEN HUNOR, PREMIERUL ROMANIEI, VICTOR PONTA, GRESEALA POLITICA, ROMANIA, REPREZENTARE, VIZITA, BAKU

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR, a declarat, vineri, anterior inceperii CONGRESULUI UDMR, ca se observa a anumita “oboseala” in privinta construirii institutiilor democratice ale statului de drept si ca e nevoie de o reconfigurare a politicii.

‘E un Congres important, fiindca are loc intr-un moment extrem de delicat pentru toata societatea romaneasca, plin de tensiuni si conflicte, plin de cautare de drum, si de aceea noi am si numit acest CONGRES unul al reconfigurarii. Toata lumea ne intreaba care este miza CONGRESULUI, avem si alegeri pentru functia de presedinte, dar miza adevarata este daca putem sa reusim sa gasim o alta modalitate de a face politica, mai credibil, mai aproape de oameni, cu mai multa sinceritate, fiindca se observa in aceasta perioada o anumita oboseala in privinta construirii institutiilor democratice ale statului de drept. Noi credem ca si dupa 25 de ani, miza adevarata pentru societatea romaneasca este o societate deschisa, democratica, o societate in care institutiile functioneaza extrem de echilibrat si in favoarea fiecarui om, in favoarea societatii in ansamblul ei’, a afirmat KELEMEN HUNOR.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: PNL si UDMR vor discuta pe marginea unei colaborari parlamentare 

Potrivit acestuia, reconfigurarea politicii UDMR nu inseamna si o schimbare a scopurilor acesteia. ‘Reconfigurarea, pentru noi, in primul rand inseamna o schimbare de atitudine si nu schimbarea valorilor, principiilor sau a scopurilor. Practic, acele valori si acele idealuri care au fost trecute in programul nostru inca din 93 raman valabile si dupa doua decenii’, a completat presedintele UDMR.

La Cluj-Napoca are loc, vineri si sambata, CONGRESUL UDMR, la care, printre altii, este asteptat si premierul VICTOR PONTA.

Sursa foto: realitatea.net