KELEMEN HUNOR: Miza ALEGERILOR este viitorul comunitatii maghiare

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la Presedintie, a declarat vineri seara, la Miercurea Ciuc, in cadrul unui eveniment de inchidere a campaniei electorale, ca miza scrutinului din 2 noiembrie este viitorul comunitatii maghiare.

“Miza acestor alegeri este viitorul acestei comunitati. (…) Eu cred ca aceasta este miza (…) si vom putea spune ca aici votul fiecarui om este un vot pentru viitorul comunitatii. Nu crestem sansele mele pentru turul doi, ci este un vot pentru viitorul maghiarimii din Transilvania, aratam ca suntem puternici, aratam ca stim ce vrem, ca stim in ce directie vrem sa mergem si eu cred ca asta este cel mai important. Votul fiecarui maghiar conteaza pe 2 noiembrie si prin asta vom fi mai puternici si vom putea avea succes in localitati, in consilii, in Parlament, chiar si in Guvern, daca avem in spatele nostru maghiarii din Transilvania”, a spus Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: Dupa ALEGERI este nevoie de consens politic in domeniile importante

Liderul UDMR a vorbit despre formele de autonomie pe care si le doreste comunitatea maghiara si a facut referire la Proclamatia de la Alba Iulia, din 1918, in care sustine ca maghiarilor li s-a promis autonomie.

“La aniversarea a 100 de ani de la Alba Iulia romanii vor trebui sa dovedeasca ca ceea ce au spus acolo au gandit serios si atunci maghiarii din Transilvania, din Partium, din Secuime, cu autonomia culturala si autonomia regionala in traista vor putea spune linistiti ca nimeni nu vrea sa-i asimileze, nimeni nu vrea sa-i faca disparuti de pe pamantul natal, ci planificandu-si viitorul aici si pastrand pamantul natal pentru generatiile urmatoare vor putea trai si isi vor putea planifica viata. Atat vrem, nu mai mult si pentru asta va solicit sprijinul pe 2 noiembrie”, a spus Kelemen Hunor.

CITESTE SI: HUNOR: Presedintele Romaniei trebuie sa fie un arhitect, nu un sef de santier NEVROTIC 

Sursa foto: adevarul.ro