KELEMEN HUNOR: NAGY ZSOLT a fost NEDREPTATIT

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR, considera ca fostul ministru al Comunicatiilor NAGY ZSOLT a fost NEDREPTATIT in urma condamnarii la inchisoare, sustinand ca acest caz nu este unul de coruptie, intrucat nu s-a gasit nicio dovada impotriva sa.

KELEMEN HUNOR a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la gala de aniversare a 25 de ani de la infiintarea UDMR desfasurata la Teatrul Maghiar, ca din stenogramele inregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui NAGY ZSOLT si in baza acelor stenograme a fost condamnat fostul ministru.

Citeste si: DOSARUL PRIVATIZARILOR STRATEGICE: CODRUT SERES si ZSOLT NAGY au ajuns la Penitenciarul Rahova

“Mai exista cazul lui NAGY ZSOLT, care a fost NEDREPTATIT si condamnat la inchisoare. Libertatea inseamna altceva pentru NAGY ZSOLT. Trebuie sa fie un lucru foarte clar, cazul lui nu este un caz de coruptie, nu exista nicio dovada impotriva sa, nu s-a privatizat nicio firma de stat pe vremea lui. Din stenogramele inregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui si in baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijnul nostru, de solidaritatea noastra. Cu siguranta nu va renunta la lupta pentru adevar, nici noi nu trebuie sa renuntam la lupta pentru adevar”, a spus KELEMEN HUNOR.

In cadrul galei, a fost acordata distinctia pentru Cultura Contemporana Maghiara Transilvana, dar si, in premiera, Premiul de Excelenta in activitate unor personalitati maghiare.

La eveniment, au mai fost prezenti, printre altii, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, Pasztor Istvan, presedintele Uniunii Maghiarilor din Serbia, respectiv Berenyi Jozsef , presedintele Partidului Comunitatii Maghiare din Slovacia.

Fostii ministri CODRUT SERES si ZSOLT NAGY au fost dusi, marti, de la Politia Ilfov la Penitenciarul Rahova, unde au fost incarcerati dupa ce au fost condamnati definitiv de instanta suprema la patru ani si opt luni, respectiv patru ani de inchisoare, in dosarul privatizarilor strategice, alaturi de alte persoane.

Citeste si: ICCJ a amanat pronuntarea SENTINTEI in dosarul PRIVATIZARILOR STRATEGICE. UPDATE

Procesul “privatizarilor strategice” a inceput in 20 aprilie 2007 doar cu trei acuzati de constituire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si spionaj, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si tradare prin transmitere de secrete, Codrut Seres si Zsolt Nagy fiind trimisi in judecata, alaturi de alte patru persoane, in 30 martie 2009. Cei sase trimisi in judecata in martie 2009 sunt acuzati de activitati ilicite cu caracter penal derulate in legatura cu privatizarea SC Electrica Muntenia Sud, vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucuresti si SC Avioane SA Craiova, aflate in portofoliul MEC-OPSPI, consultanta in vederea privatizarii SN Radiocomunicatii, adjudecarea licitatiei pentru asigurarea consultantei in vederea restructurarii si privatizarii CN Posta Romana din portofoliul MCTI, selectarea prin licitatie a consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la SC Romtelecom SA din portofoliul MCTI.