KELEMEN HUNOR: Neincrederea dintre ROMANI si MAGHIARI trebuie ELIMINATA

Kelemen Hunor, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), a afirmat marti, la o dezbatere organizata in municipiul Satu Mare, ca exista o lipsa de incredere intre romani si maghiari care trebuie eliminata, scopul comun fiind acela de a crea o tara puternica in Uniunea Europeana (UE).

Candidatul UDMR la alegerile prezidentiale a explicat ca se observa o neincredere la nivelul societatii, insa o tara nu poate functiona daca nu exista incredere intre conducerea ei si popor, dar si intre comunitati.

CITESTE SI: HUNOR: Parteneriatul cu SUA si UE trebuie intarit. De la Moscova nu a venit niciodata libertatea 

“Exista o lipsa de incredere intre romani si maghiari, simtim aceasta neincredere in fiecare zi. De ce este importanta increderea? Pentru ca o tara functioneaza bine daca nivelul de incredere in societate este mare. Daca nu exista incredere nu poate functiona nicio companie, nicio tara, nimic. Prin urmare, trebuie sa intarim increderea ca Romania sa devina o tara puternica, o tara in care noi sa ne simtim bine”, a declarat Kelemen Hunor.

Candidatul UDMR la prezidentiale a subliniat ca atat romanii, cat si maghiarii au prejudecati.

“Ar trebui sa spunem ca noi nu vrem sa luam nimic de la Romania, romanii se tem, au prejudecati, am auzit acest lucru de la colegi ministri, care au spus ca fiecare maghiar este un pic iredentist. Atata timp cat ei ne simt in Romania ca o sursa de pericol se uita la noi ca la persoane in care nu pot avea incredere. Trebuie sa eliminam aceste prejudecati. Noi la randul nostru credem despre romani, si exista si semne potrivit carora romanii vor sa ne ia din drepturi, drepturi lingvistice, vor sa ne limiteze cultura, religia. Aceasta identitate pe care o avem noi este foarte importanta. Trebuie sa demontam aceste temeri”, a spus Kelemen Hunor.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: Credibilitatea ROMANIEI va avea mult de suferit dupa aceasta CAMPANIE 

Kelemen Hunor a precizat ca oferta UDMR este o tara constitutionala care garanteaza ca maghiarii isi pastreaza identitatea.

Sursa foto: realitatea.net