Kelemen Hunor nu are habar cand sunt Zilele Limbii si Culturii Nationale

Kelemen Hunor, probabil noul ministru al Culturii si vicepremier in Cabinetul Ponta III, a fost audiat, miercuri dimineata la sediul Parlamentului, de Comisia de specialitate in vederea probarii calitatii domniei sale in functiile in care urmeaza a fi investit.

Hunor a raspuns la majoritatea intrebarilor care i-au fost adresate de membrii Comisiei de Cultura si intr-un final a primit acceptul acestora de a putea fi investit in noile functii. Trebuie subliniat si faptul ca presedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR) a mai fost ministrul Culturii si in perioada 23 decembrie 2009 – 27 aprilie 2012, insa acest lucru nu se prea vede.

Citeste si: Kelemen Hunor a primit aviz favorabil in comisiile pentru cultura din Parlament

Ceea ce nu se stie din timpul audierii lui Kelemen Hunor este faptul ca domnia sa nu a fost in stare sa le spuna membrilor Comisiei in ce zile sunt sarbatorite limba si respectiv cultura din tara in care traieste si pe care o va reprezenta in foarte scurt timp de la cel mai inalt nivel.

Acest lucru a fost dezvaluit de realizatorul de televiziune Rares Bodan intr-o interventie telefonica la postul Realitatea Tv. Mai mult, jurnalistul amintit a declarat ca viitorul ministru al Culturii nu a fost nici macar jenat de faptul ca nu cunoaste aceste date, despre care a spus ca, in opinia sa, nu le considera foarte importante.

Pentru orice eventualitate ii reamintim ministrului Culturii ca Ziua Limbii Romane se sarbatoreste in data de 31 august, iar cea a Culturii Nationale pe 15 ianuarie. De una a scapat, insa acum suntem convinsi ca, fiind avizat, o poate organiza asa cum se cuvine pe cea de-a doua.

Sursa foto: cotidianul.ro