KELEMEN HUNOR: Proiectul privind AUTONOMIA va fi lansat in DEZBATERE PUBLICA in aceasta luna

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR, candidat al acestei formatiuni la alegerile prezidentiale, a anuntat sambata ca proiectul privind AUTONOMIA va fi lansat in DEZBATERE PUBLICA luna aceasta.

“In ceea ce priveste proiectul de AUTONOMIE, suntem in discutii cu colegii de la PCM. Exista o forma care a fost data la tradus din limba romana in cea maghiara, fiindca proiectul a fost scris in limba romana. DEZBATEREA PUBLICA va dura, deoarece nu este un proiect care poate fi explicat intr-o saptamana sau intr-o zi, si nici nu trebuie. Trebuie o DEZBATERE PUBLICA foarte bine gandita si foarte profunda, atat cu societatea romaneasca in ansamblul ei, cat si cu cea maghiara. Nu pot sa spun cand se va termina aceasta dezbatere, vorbim totusi despre un proiect foarte important”, a spus presedintele UDMR, citat de adevarul.ro.

Citeste si: LASZLO TOKES: NU SUNT OPTIMIST in privinta AUTONOMIEI maghiarilor din Romania

KELEMEN HUNOR mai spune ca, desi nu este simplu, trebuie sa ofere mai multe explicatii in favoarea AUTONOMIEI. “Nu trebuie sa cream impresia ca este ceva foarte simplu, ceva usor de acceptat, deoarece stim care este perceptia societatii despre o astfel de initiativa, care sunt retinerile, dar si motivele pentru o astfel de initiativa din partea comunitatii maghiare, iar aceste aspecte trebuie explicate”, a spus KELEMEN HUNOR, precizand ca nu a discutat cu partenerii de guvernare despre acest subiect.

Citeste si: VONA GABOR, liderul Jobbik: AUTONOMIA SECUILOR se va REALIZA, orice ar face statul roman