KELEMEN HUNOR: RESPINGEREA nominalizarii ROZALIEI BIRO este o decizie PUR POLITICA; vom face alta PROPUNERE

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR, a declarat joi, ca decizia presedintelui TRAIAN BASESCU de RESPINGERE a nominalizarii ROZALIEI BIRO pentru Ministerul Culturii este una PUR POLITICA si ca Uniunea va face o noua PROPUNERE in zilele urmatoare.

“Nu vreau sa comentez prea mult pentru ca este dreptul presedintelui de a RESPINGE o singura data o PROPUNERE. Nu mi-a placut argumentatia si consider ca este o decizie PUR POLITICA si nu este mai mult. Imi pare rau, doamna Biro ar fi fost un foarte bun ministru, sunt convins de acest lucru. Vom face o alta nominalizare intr-un timp relativ scurt”, a declarat KELEMEN HUNOR, citat de Agerpres.

Liderul UDMR a tinut sa puncteze ca el va continua sa conduca Ministerul Culturii pana cand propunerea privind noul ministru va fi validata.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Am respins nominalizarile lui CLAUDIU MANDA si ROZALIEI BIRO. LIVE TEXT

“Ministerul nu a ramas fara ministru, fiindca in continuare eu sunt in functie pentru ca nu a fost semnat decretul si este normal sa nu fie semnat decretul pentru eliberarea mea pana cand nu avem o propunere validata si vom face o alta propunere. Nu pot sa va spun cand, azi, maine, poimaine, fiindca este o perioada mai dificila. Dar vom discuta cu colegii si sigur ca vom avea o propunere, pana atunci eu conduc Ministerul Culturii si asta este viata. Inca o data, consider ca argumentatia nu a fost foarte buna, cel putin mie nu mi-a placut, dar este dreptul presedintelui de a respinge o singura data. Nu as vrea sa intru eu in alte speculatii si analize”, a spus KELEMEN HUNOR.

Intrebat daca are pe cineva in vedere pentru acest portofoliu, Kelemen a spus ca nu poate da deocamdata un nume, dar “sunt destui in UDMR care au toate calitatile pentru o astfel de functie”.

Citeste si: VICTOR PONTA: Nu am primit in SCRIS de la Traian Basescu RESPINGERILE celor doua propuneri de ministri

Presedintele TRAIAN BASESCU a anuntat joi ca a RESPINS nominalizarile facute de premierul VICTOR PONTA pentru portofoliile Culturii si Bugetului, respectiv ROZALIA BIRO si CLAUDIU MANDA.