KELEMEN HUNOR: UDMR nu va vota ORDONANTA privind migratia PRIMARILOR

KELEMEN HUNOR, presedintele UDMR, a declarat, joi, dupa o reuniune a grupurilor parlamentare ale formatiunii sale, ca senatorii si deputatii UDMR nu vor vota OUG privind alesii locali, adoptata, joi, de Guvern.

“Noi, de ani de zile, spunem ca este o boala cronica in politica romaneasca migratia politica. La nivel parlamentar nu s-a putut rezolva din cauza Constitutiei, iar la nivelul primarilor si consilierilor locali exista o rezolvare din 2006, nu neaparat unitara. Principiile noastre raman constante, nu schimbam acest principiu de a spune ca este un flagel, un lucru care trebuie stopat.

CITESTE SI: UDMR nu este de acord cu MIGRATIA PRIMARILOR

Premierul cunoaste punctul meu de vedere, am spus ca nu e bine sa deschidem aceasta posibilitate, dar el si-a asumat. Va urma o dezbatere in Parlament, pentru ca ordonantele ajung in Parlament, iar grupurile parlamentare ale UDMR nu vor vota aceasta ordonanta, pentru ca nu putem sustine ceva care este impotriva principiilor noastre”, a precizat Kelemen Hunor.

In opinia acestuia, pozitiile diferite adoptate de UDMR si de PSD in privinta ordonantei respective nu reprezinta un motiv de scandal in coalitia de guvernare.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: Proiectul AUTONOMIEI este finalizat si va fi supus DEZBATERII PUBLICE

“Noi nu am fost vizati de migratia politica in 25 de ani, nu am dat la alte partide si nu am luat de la alte partide, acest flagel pe noi ne-a evitat. Dar ne intereseaza, pentru ca am vazut de fiecare data ca stabilitatea politica la un moment dat poate fi schimbata din cauza migratiei politice. Nu este un lucru bun, constructiv pentru societate.

Sursa foto: adevarul.ro