Kelemen Hunor, UDMR: Ponta mi-a cerut sa sustinem Guvernul

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ca premierul Victor Ponta i-a propus, miercuri dupa-amiaza, sa sustina noul Guvern, dupa ruperea USL, anuntata aseara de presedintele PNL, Crin Antonescu.

Hunor a precizat ca a fost sunat cu putin timp in urma de premierul Victor Ponta, care i-a propus sa sutina noul Guvern. El a explicat ca discutia nu poate avea loc astazi, deoarece intai trebuie sa discute cu membrii UDMR, ca mai apoi sa se poata intalni cu premierul, cel mai probabil duminica dupa-amiaza.

Premierul Victor Ponta a stabilit cine sunt ministrii PSD care vor ocupa, in regim de interimat, posturile de ministri ramase libere dupa demisiile liberalilor.

Lista ministrilor interimari, pe care Ponta i-a prezentat-o presedintelui Traian Basescu, este urmatoarea: Dan Sova -Transporturi, Nicu Banicioiu-Sanatate, Robert Cazanciuc-Relatia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape si Paduri, Doina Pana-Munca, Costoiu-Cultura, Corlatean-Romanii de Pretutindeni.

Lista a fost stabilita de premierul Ponta si agreata de presedintele Traian Basescu, care dealtfel a declarat ca va semna decretele ministrilor interimari in cel mai scurt timp.

Vezi aici declaratia lui Basescu cu privire la situatia actuala a Guvernului