KELEMEN HUNOR (UDMR): Trebuie sa redam CREDIBILITATEA CLASEI POLITICE

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR, a declarat sambata, la Targu Mures, la cel de-al III-lea Congres al delegatilor Organizatiei de Femei a formatiunii, ca actualul Guvern, sustinut de 80% dintre parlamentari, trebuie sa fie doar o solutie pe termen scurt, iar partidele trebuie sa se straduiasca sa redea credibilitatea clasei politice si increderea in Guvern si Parlament.

KELEMEN HUNOR a sustinut ca, pana la alegerile parlamentare din 2016, trebuie sa se mearga cu acest Guvern tehnocrat, iar intre timp partidele sa se pregateasca in asa fel incat sa impuna oameni credibili.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: SA SPUNETI DESPRE BOGDAN AURESCU CA ESTE TEHNOCRAT, ESTE O EXAGERARE

“Marea majoritate a inteles ca este doar o perioada limitata si o situatie exceptionala si nu s-a intrat in competitie pentru a lua puterea executiva, ci mai degraba se gandesc, cum noi ne gandim, UDMR, la alegerile de anul viitor. Sa ne pregatim in asa fel incat sa avem oameni credibili, ca trebuie sa redam credibilitatea clasei politice si trebuie sa redam increderea in aceste institutii democratice, pentru ca altfel ceea ce se contureaza, nu in acest moment, dar pe termen lung, este un alt regim, de autocratie, de dictatura. Dar acest lucru nu cred ca este de dorit, am avut experiente destule si totusi cunoscand si greselile pe care le-am facut cu totii — si spun ca le-am facut, fiindca nimeni nu este absolvit de greseli — trebuie sa ajungem la concluzia ca intr-adevar solicitarea societatii de a schimba clasa politica este o solicitare pertinenta. Dar nu se poate face de la o zi la alta si trebuie un parcurs, din acest punct de vedere, bine gandit, bine construit si cei care vor reusi sa faca o astfel de schimbare vor primi increderea si votul oamenilor, altii nu, altii vor disparea”, a declarat presei KELEMEN HUNOR, la finalul interventiei sale.

CITESTE SI: HUNOR: CIOLOS NU VA AVEA PROBLEME LA INVESTIREA CABINETULUI, SI-A ASIGURAT SUSTINEREA PSD PRIN NOMINALIZAREA LUI DANCU

Liderul UDMR a subliniat ca formatiunea sa si-ar fi dorit alegeri anticipate, dar, neintrunindu-se o majoritate in acest sens, a acceptat varianta unui Guvern tehnocrat, care, in opinia sa, trebuie sa aiba un mandat limitat, “fiindca democratia se bazeaza pe Parlament si pe partide politice, care au un mandat de patru ani, dupa care alegatorii pot sa aiba o alta optiune”.”In timpul mandatului trebuie sa fii de acord ca democratia se bazeaza pe Parlament si pe partide politice si pe alte institutii, dar acum, sigur, vorbim de Parlament si de Guvern. (…) Si partidele politice formeaza guverne, in diferite combinatii. Intr-o situatie cum suntem noi, se poate accepta pentru termen limitat un Guvern tehnocrat. Noi am fi dorit alegeri anticipate in mai-iunie si atunci mandatul ar fi fost si mai scurt, dar singuri si cu sprijinul liberalilor nu suntem destui sa provocam alegeri anticipate, nu avem capacitatea, forta necesara”, a explicat KELEMEN HUNOR.

Sursa foto: realitatea