Kenya si-a asigurat necesarul de apa pentru 7 decenii

O descoperirea istorica va salva de la moarte milioane de oameni in Kenya. Un depozit subteran urias de apa a fost descoperit intr-un loc grav afectat de secete in ultimii ani.

Necesarul de apa pe urmatorii 70 de ani al Kenyei ar putea fi acoperit, daca este administrat cum trebuie, de un depozit de apa subteran descoperit recent, scrie realitatea.net. Gasit in desertul din regiunea Turkana, bazinul de apa Lotikipi contine peste 200 de milioane de metri cubici de apa, fiind reumplut in mod natural cu 3,4 milioane de metri cubi pe an.

“Descoperirea va transforma total regiunea Turkana. In zece ani nu va mai exista suferinta, nimeni nu va mai muri de foame sau de sete, oamenii vor avea scoli, strazi, ferme. Viata va fi mult mai buna, iar foametea va deveni istorie”, a spus autorul descoperirii, Alain Gachet, presedintele RTI, o companie de exploatare a resurselor naturale.

Pentru Turkana, unde 37% dintre locuitori sufera de malnutritie, descoperirea apei este mai buna descat descoperirea unei rezerve de petrol. 

Sursa foto: www.emoware.org