KERRY: Sprijinul RUSIEI pentru ASSAD sporeste RISCUL UNEI CONFRUNTARI cu COALITIA ANTIJIHADISTE

SPRIJINUL MILITAR AL RUSIEI pentru presedintele sirian Bashar al-Assad ar putea spori riscul unei CONFRUNTARI cu fortele COALITIEI ce lupta contra gruparii jihadiste STATUL ISLAMIC (SI), a afirmat miercuri secretarul de stat american JOHN KERRY, citat de Reuters.

Intr-un interviu pentru cotidianul italian La Stampa, John Kerry a spus ca i-a transmis ministrului de externe rus Serghei Lavrov ca Statele Unite sunt ingrijorate de sustinerea militara oferita de Moscova lui Assad in RAZBOIUL CIVIL DIN SIRIA, intrat deja in al cincilea an.

CITESTE SI: RUSIA TRIMITE O ARMATA IN SIRIA. PRIMA FAZA A MISIUNII MILITARE CARE SCHIMBA JOCUL IN ORIENTUL MIJLOCIU

”Aceste actiuni ar putea provoca o escaladare suplimentara a conflictului si ar duce la si mai multe pierderi de vieti nevinovate, CRESCAND FLUXUL DE REFUGIATI si riscand o confruntare cu coalitia anti-SI ce actioneaza in Siria”, a mentionat oficialul american, fara a preciza exact componenta coalitiei.

La randul sau, Israelul si-a exprimat ingrijorarea fata de implicarea Rusiei in Siria, apreciind ca aceasta pozitionare a Moscovei ar putea duce accidental la confruntari intre forte ruse si israeliene in teren.

CITESTE SI: ACORD INTRE RUSIA SI ISRAEL CU PRIVIRE LA RAZBOIUL DIN SIRIA

Rusia si-a suplimentat echipamentul militar, inclusiv tancuri si elicoptere, la baza aeriana de la Latakia (Siria), potrivit unor oficiali americani, ceea ce creste posibilitatea unor misiuni de lupta in spatiul aerian sirian, adauga agentia de presa britanica.

Sursa foto: Huffington Post