KIEV: Vizita lui PUTIN in Crimeea arata lipsa de respect din partea Rusiei pentru suveranitatea Ucrainei

VLADIMIR PUTIN se va afla marti in Ungaria. Sute de oameni au protestat la Budapesta impotriva acestei vizite

Ministerul ucrainean de Externe a apreciat ca vizita presedintelui rus, Vladimir Putin, in Crimeea, pe 13 si 14 august, reprezinta o dovada a “lipsei de respect” fata de suveranitatea Ucrainei, relateaza agentia oficiala Ukrinform.

“Acest pas (vizita lui Putin in Crimeea), facut in pofida avertizarilor Kievului, este inca o dovada a lipsei de respect din partea Rusiei pentru suveranitatea Ucrainei”, afirma ministerul, potrivit unui comunicat.

Citeste si: CRIMEEA a inaugurat o noua LINIE FEROVIARA cu destinatia Moscova, care OCOLESTE Ucraina

Diplomatia ucraineana subliniaza ca “vizitele” oficialilor rusi in Crimeea reprezinta “o incercare nereusita de a acorda legitimitate «organelor de stat» ilegitime de pe teritoriul ucrainean ocupat temporar”.

Citeste si: UCRAINA: VLADIMIR PUTIN ar putea fi cercetat PENAL pentru trecerea ILEGALA a frontierei in CRIMEEA

“Practic, oficialii rusi aproba actiunile care au dus la aparitia unor probleme economice si sociale, la persecutarea jurnalistilor si a vorbitorilor de limba ucraineana”, declara ministerul.

Putin a avut miercuri si joi intalniri cu liderii din Crimeea.

“Trebuie sa ne dezvoltam tara cu calm, cu demnitate si in mod eficient, fara sa ne izolam de restul lumii, fara sa rupem relatiile cu partenerii nostri, dar fara sa permitem totusi sa fim tratati in mod dispretuitor”, a declarat Putin de la Ialta, in Crimeea, citat de agentiile rusesti.