Kievul A DISTRUS o coloana camioane in care se aflau INSURGENTI PRORUSI

Forte ucrainene care participa la “operatiunea antiterorista” AU DISTRUS o coloana de cinci camioane militare de tip Kamaz care transporta INSURGENTI PRORUSI, a anuntat joi Ministerul Apararii.

Operatiunea s-a desfasurat miercuri seara, in sudul regiunii Donetk, unul dintre bastioanele INSURGENTILOR PRORUSI, adauga serviciul de presa al ministerului, fara sa ofere un bilant mai precis.

Citeste si: INSURGENTII DIN LUGANSK: KIEVUL FOLOSESTE BOMBE AMERICANE

El da asigurari ca un grup de REBELI – care a sosit la bordul unor masini civile ce arborau un steag alb – a deschis focul, miercuri, asupra unui punct de control apartinand armatei, dar a fost respins, iar “agresorii au fost ELIMINATI”.

Situatia in zona de conflict era “tensionata” joi dimineata, se arata in comunicatul militar, care citeaza 16 cazuri de tiruri, in ultimele 24 de ore, din partea REBELILOR asupra unor puncte de control si altor pozitii detinute de armata. Militarii au “ripostat in mod adecvat”, precizeaza ministerul.

Fortele de la Kiev si-au reluat ofensiva militara in estul Ucrainei dupa expirarea, luni seara, a unui armistitiu pe care presedintele Petro Porosenko a decis sa nu-l prelungeasca.

Citeste si: UCRAINA: FORTELE GUVERNAMENTALE AU RELUAT OPERATIUNEA “ANTITERORISTA” DIN ESTUL TARII

Kievul nu si-a schimbat pozitia dupa reuniunea de la Berlin a sefilor diplomatiilor ucraineana, rusa, germana si franceza, care au insistat asupra necesitatii angajarii unor noi negocieri.

Sursa foto: incomemagazine.ro