Kievul va relua in toamna RECRUTARILE in armata ucraineana

Consiliul ucrainean pentru SECURITATE NATIONALA SI APARARE (SNBO) decis, joi, sa reia in toamna RECRUTARILE in armata, subliniind ca noii recruti nu vor participa la operatiunea “antiterorista” din estul Ucrainei, relateaza agentia oficiala Ukrinform.

Consiliul a decis sa relanseze RECRUTAREA in armata ucraineana in toamna”, a declarat un oficial din cadrul consiliului, Mihail Koval, adaugand ca aceasta decizie a fost luata in cursul unei sedinte SNBO, la care a participat presedintele ucrainean, Petro Porosenko.

Citeste si: ONU: NUMARUL MORTILOR IN CONFRUNTARILE DIN ESTUL UCRAINEI S-A DUBLAT INTR-O LUNA

Decizia intervine in contextul tensionarii situatiei in estul Ucrainei. Administratia prooccidentala de la Kiev a acuzat joi ca “TRUPE RUSE” au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk. Insa Rusia a negat permanent informatiile ca ar fi trimis MILITARI sa lupte in Ucraina.

Potrivit estimarilor Natiunilor Unite, peste 2.200 de oameni au MURIT in confruntarile armate produse in ultimele luni in sud-estul Ucrainei, intre serviciile de securitate ucrainene si separatisti prorusi.

ALERTA DE ULTIMA ORA: RAZBOI LA GRANITA ROMANIEI. RUSIA A INTRAT CU TANCURILE IN UCRAINA – UPDATE