Kim Jong-un a murit? Informația apărută pe mai multe surse, un zvon greu de verificat

Kim Jong-un a murit? Aceasta este întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune în aceste zile. Un zvon neverificat deocamdată în ciuda faptului că foarte multe tabloide și site-uri au publicat o serie de speculații pe această temă.

Majoritatea surselor provin din China, Japonia și Hong Kong, însă informațiile despre un posibil deces al dictatorului de la Phenian sunt extrem de vagi. Unele publicații susțin că acesta s-ar afla în comă după o intervenție dificilă pe cord deschis iar altele anunță că liderul nord-corean Kim Jong-un a murit.

Cele două informații, relativ credibile, apărute până la această oră se referă la echipa de medici pe care China ar fi trimis-o de urgență în Coreea de Nord pentru a-l îngriji pe Kim Jong-un și cea legată de posibilul succesor al acestuia în fruntea țării, mai precis sora sa.

Citește și: Kim Jong-un, în stare critică după o intervenție chirurgicală

Kim Jong-un nu a mai apărut în public din data de 11 aprilie, o altă informație care dă apă la moară celor care îi cântă deja prohodul liderului din Coreea de Nord. Totuși, atât președintele american Donald Trump cât și guvernul din Coreea de Sud, care ar putea avea informații mult mai  precise referitoare la starea lui Kim Jong-un au refuzat să facă prea multe comentarii pe această temă.

Nu este pentru prima oară când apar zvonuri contradictorii legate de starea de sănătate a lui Kim Jong-un, în 2014 acesta dispărând din atenția opiniei publice timp de trei săptămâni. Pe de altă parte este cunoscut și faptul că autoritățile din Coreea de Nord anunță, întotdeauna, decesul liderilor săi politici importanți cu cel puțin câteva zile întârziere de la producerea lor.

Panica a pus stăpânire pe cetățenii de rând din Coreea de Nord

Situația incertă referitoare la situația lui Kim Jong-un a ajuns și la oamenii de rând din Coreea de Nord și a declanșat haosul pe străzile și în magazinele din orașele principale ale țării. Conform jurnaliștilor de la Washington Post, oamenii s-au îmbulzit în magazine și au golit rafturile. De cealaltă parte, autoritățile din Phenian supraveghează capiatal cu ajutorul unor elicoptere care zboară la joasă înălțime pentru a sesiza imediat orice situație nedorită care s-ar putea crea din cauza panicii instaurate printre cetățeni.

Sursa foto: BBC