Kim Jong-un, în stare critică după o intervenție chirurgicală

Kim Jong-un, liderul din Coreea de Nord, s-ar afla în stare critică după ce a suferit, săptămâna trecută, o intervenție complicată pe cord deschis, informează un oficial american citat de CNN.

Informația despre operația complicată suferită de liderul suprem nord-coreean a fost făcută publică pentru prima oară de cotidianul on-line sud-coreean Daily NK. Zvonurile privind situația gravă în care se află Kim Jong-un au fost alimentate și de absența acestuia de la comemorarea zilei de naștere a bunicului său care a avut loc pe 15 aprilie.

Kim Jong-un a apărut pentru ultima oară în public pe data de 11 aprilie, atunci când a participat la o reuniune extrem de importantă a partidului desfășurată la Phenian. O altă sursă citată de Serviciile de informații americane susține că starea de sănătate a lui Kim Jong-un este monitorizată cu atenție de Statele Unite.

Sursele citate mai precizează și faptul că liderul de la Phenian se află, sub supravegherea atentă a medicilor personali, într-o vilă din provincia P’yŏngan de Nord.

Pe de altă parte, liderii politici din Coreea de Sud au refuzat să comenteze, oficial, toate aceste informații, dar au precizat că nu pot confirma zvonurile referitoare la starea de sănătate a lui Kim Jong-un și au adăugat că, în acest moment, nu au fost înregistrate activități neobișnuite în țara vecină.

Sursa foto: the guardian