KIM JONG-UN si-a “REVENIT”: A ordonat EXECUTIA a zece oficiali ai Partidului Muncitorilor

Liderul nord coreean Kim Jong Un a executat 10 oficiali ai Partidului Muncitorilor, acuzati, printre altele, si pentru ca s-au uitat la seriale sud coreene. Executiile fac parte dintr-o campanie mai larga de epurari a aparatului de stat si de partid, instrumentata pentru a scapa de cei care se aflau sub influenta unchiului sau Jang Song Thaek, pe care l-a trimis la moarte in decembrie 2013, scrie Bloomberg.

Informatiile au fost furnizate de Lim Dae Sung, secretar al unui parlamentar al partidului Saenuri din Coreea de Sud. Kim Jong Un, care a reaparut in public dupa sase saptamani de absenta misterioasa, a suferit o operatie de indepartare a unui chist de pe glezna dreapta in luna septembrie sau octombrie.

CITESTE SI: Liderul nord-coreean Kim-Jong Un e de negasit

Kim Jong Un, despre care se crede ca are in jur de 30 de ani, exercita un control dinastic asupra Coreei de Nord, care are o armata de 1.2 milioane de soldati si un program militar nuclear. El a preluat conducerea tarii dupa ce tatal sau, Kim Jong Il, a murit in decembrie 2011. Perioada in care a lipsit din lumina reflectoarelor a determinat aparatia multor speculatii despre starea sanatatii sale sau despre o posibila lovitura de stat.

CITESTE SI: De ce a fost OPERAT KIM JONG-UN

Sursa foto: bbc.co.uk