KIM JONG-UN: Vreau sa transform COREEA de NORD intr-o ”PUTERE SPATIALA”

Liderul nord-coreean KIN JONG-UN a vizitat instalatiile unui nou centru de control al satelitilor, unde a declarat ca tara sa va continua dezvoltarea tehnologiei spatiale, in pofida sanctiunilor internationale, a anuntat duminica agentia oficiala KCNA, citata de EFE.

Activitatea spatiala pasnica este o optiune a partidului si poporului nostru, un drept legitim al Songun-ului (politica Phenianului de a considera sectorul militar drept prioritar)”, a spus Kim in timpul acestei vizite, a carei data nu este precizata.

CITESTE SI: COREEA DE NORD ameninta SUA cu un RAZBOI NUCLEAR daca se va simti amenintata

Liderul nord-coreean a indicat cu aceasta ocazie ca tara sa nu va renunta la ”statutul de producator-lansator de sateliti, desi forte ostile iineaga acest statut”, confirmandu-si totodata intentia de a continua activitatile spatiale ”indiferent cine s-ar opune”. El si-a afirmat si intentia de a transforma Coreea de Nord intr-o ” putere spatiala” si a subliniat ca acest centru, pe care il considera un ”simbol” al industriei spatiale nord-coreene, are nevoie de mai multe echipamente de varf pentru productia de sateliti.

Conform sursei citate, printre facilitatile ce se gasesc in interiorul respectivului centru se numara o sala principala, de unde pot fi observati satelitii lansati, un centru de control si o sala unde vizitatorii pot vedea lansarea rachetelor.

CITESTE SI: COREEA DE NORD: ATACUL CARE L-A VIZAT PE AMBASADORUL AMERICAN DIN SEUL REFLECTA OPINIA GENERALA A PUBLICULUI SUD-COREEAN 

Natiunile Unite au impus Coreii de Nord un embargou ce priveste lansarea de rachete in spatiu, aceste operatiuni fiind considerate ca fiind de fapt teste cu rachete balistice, dar regimul de la Phenian a reusit totusi in ultimii ani sa efectueze mai multe lansari.

 Sursa foto www.theonion.com