Klaus Iohannis a anunțat ce sumă a obținut România pentru proiecte europene

Klaus Iohannis a anunțat, marți dimineață, ce sumă a obținut România pentru proiecte europene la finalul discuțiilor liderilor europeni referitoare la planul de relansare economică a Uniunii Europene. După patru zile de negocieri lungi și aprinse, țara noastră va primi 79,9 miliarde de euro.

”Iată că, după discuții foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Negocierile ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde de euro pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale și școli, pentru a moderniza marele sisteme publice”, a declarat președintele României.

”Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare, pentru revigorare economică. 80 de miliarde de euro vom folosi vom folosi pentru a pune în practică, pe de o parte planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătit să începem implementarea. Pe de altă parte, de o vreme bună lucrăm la planul național de relansare care va fi prezentat Comisiei Europene pentru a primi fondurile pentru relansarea economică”, a mai adăugat președintele român.

”Până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Este o zi importantă pentru toți, o zi importantă pentru proiectul european”, a conchis Klaus Iohannis.

Sursa foto: presidency