Klaus Iohannis a discutat cu Patriarhul Daniel dupa ce a participat la slujba Sfintei Liturghii de la Patriarhie

Klaus Iohannis a discutat cu Patriarhul Daniel dupa ce a participat la slujba Sfintei Liturghii de la Patriarhie

Presedintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la Patriarhie, la slujba Sfintei Liturghii, oficiata de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la final, seful statului avand o intrevedere privata cu Patriarhul Romaniei, care a durat aproximativ trei ore. Seful statului a sosit la Patriarhia Romana la ora 11.00, fiind insotit de consilierii prezidentiali Sergiu Nistor si Adrian Muraru.

El a asistat la intreaga Liturghie oficiata cu ocazia Sarbatorii Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur si care a fost oficiata de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

In cadrul slujbei, Patriarhul Daniel a transmis si un scurt mesaj, multumindu-i presedintelui Klaus Iohannis pentru onorarea invitatiei de a participa la acest eveniment.

Citeste si: Iohannis participa vineri la liturghia cu prilejul sarbatorii Sfintilor Trei Ierarhi, de la Patriarhia Romana

”Lumea stie ca presedintele Romaniei este un crestin practicant, si asta nu de cand a devenit presedinte, ci dintotdeauna. Ne bucuram ca aratati poporului importanta rugaciunii. (..) Sarbatoarea aceasta ne ajuta pe toti care avem responsabilitati in conducere sa indemnam pe oameni la conlucrare, la comuniune”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane in mesajul sau transmis credinciosilor.

La final, presedintele a fost intampinat la iesirea din Patriarhie de mai multe persoane care au asistat la slujba. Iohannis a facut fotografii cu reprezentantii Bisericii ortodoxe, pe treptele Casei Patriarhale si a fost aplaudat de multime, in momentul in care a salutat. 

Presedintele Klaus Iohannis a avut, apoi, o intrevedere privata, in resedinta Patriarhala, cu Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care a durat de trei ore.

Ulterior, presedintele a transmis un mesaj pe Facebook, despre participarea la slujba de la Patriarhia Romana.

”La invitatia Patriarhului Daniel, am participat in aceasta dimineata la liturghia prilejuita de sarbatorirea, in calendarul ortodox, a trei mari traitori si parinti ai crestinismului: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur. Asa cum am anuntat inca de la inceputul mandatului meu, voi vizita, treptat, cultele legal reprezentate in Romania, transmitandu-le tuturor un mesaj de incurajare in slujirea oamenilor si in constructia unei societati solidare si tolerante”, a scris presedintele pe Facebook.

Pe 4 ianuarie, Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis, in cadrul slujbei oficiate la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa de la Sibiu, o invitatie, din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel. Laurentiu Streza a spus atunci, in predica ca se simte onorat de faptul ca presedintele Iohannis a participat la slujba si a afirmat ca si patriarhul Daniel il asteapta pe seful statului la o slujba.

De asemenea, pe 15 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a participat la Catedrala Evanghelica din Sibiu, la o slujba pentru comemorarea sasilor si svabilor din Romania care au fost deportati in urma cu 70 de ani.