KLAUS IOHANNIS a facut lumina referitor la INVITATIA lansata REGELUI MIHAI I

Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a precizat joi pe pagina personala de Facebook ca a avut intalnirea cu membrii Familiei Regale a fost una emotionanta si subliniaza ca nu crede ca este intamplator faptul ca este primul presedinte ales care are o astfel de intalnire cu Familia Regala.

Iohannis a tinut sa precizeze ca relatia cu Casa Regala in madatul sau va fi strict protocolara si nu una de colaborare, iar in privinta invitatiei Regelui Mihai I la investitura sa, Iohannis a precizat ca “nu se face” si ca informatia a fost falsa. “Ieri, la Palatul Elisabeta, am avut o intalnire emotionanta cu Majestatea Sa Regele Mihai I si cu Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS l-a invitat pe Regele MIHAI I la ceremonia de INVESTITURA

Nu cred ca e o intamplare faptul ca sunt primul Presedinte ales al Romaniei care, inainte de investire, face o vizita Familiei Regale. Imi doresc foarte mult ca, in mandatul meu, relatia cu Casa Regala sa fie una institutionala si protocolara, nu de tip executiv sau de colaborare. Evenimentele publice din ultimii ani in care a fost implicata Casa Regala arata ca rostul ei nu s-a incheiat: dimpotriva, romanii isi arata admiratia si recunostinta pentru eforturile ei.

Sper ca natiunea romana va vedea in continuare in Familia Regala o sursa de mandrie, identitate si continuitate. De aceea, am toate motivele sa cred ca respectul romanilor pentru Coroana va fi mai profund si mai cuprinzator in anii urmatori”, a spus Klaus Iohannsi. Iohannis a precizat ca nu l-a invitat pe Regele Mihai la ceremonia de investitura a sa in functia de presedinte, dupa ce in presa aparuse aceasta informatie. El a infirmat-o si a subliniat ca o astfel de invitatie “pur si simplu nu se face”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS in vizita la REGELE MIHAI. Intalnirea are loc la Palatul Elisabeta 

Precizare: unele institutii de presa au relatat ieri ca l-as fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de investire. Informatia eronata a fost preluata de pe o pagina de Facebook care nu imi apartine. Nu am adresat o astfel de invitatie pentru ca pur si simplu asa ceva nu se face.

Sursa foto: facebook / klaus iohannis