KLAUS IOHANNIS a facut RADIOGRAFIA ALEGERILOR LOCALE

Presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS, a sustinut, luni, o declaratie de presa, la Palatul Cotroceni. Seful statului a vorbit despre alegerile locale din 5 iunie. Acesta a laudat implementarea sistemului electronic menit sa impiedice votul multiplu, care a functionat foarte bine, dupa cum a spus presedintele.

Totusi, KLAUS IOHANNIS a criticat modul de comunicare al datelor oficiale, atragand atentia ca si-ar fi dorit ca acest lucru sa se faca intr-un mod mai prietenos. KLAUS IOHANNIS a explicat ca in urma alegerilor locale concluzia este ca noul Parlament trebuie sa evalueze necesitatea introducerii alegerilor locale in doua tururi pentru primari.

Seful statului a transmis Guvernului sa inceapa o campanie de constientizare fata de importanta prezentarii oamenilor la vot la urmatoarele alegeri. Presedintele a tinut sa precizeze ca doar prin prezenta la vot romanii vor reusi sa schimbe clasa politica, lucru pe care il cer in ultimii ani.

“Eu pot sa invit partidele sa se reformeze, pot sa vorbesc despre reformarea clasei politice, dar singur nu pot face acest lucru. Dumneavoastra, alegatorii, trebuie sa schimbati prin vot felul in care actioneaza partidele politice”, le-a transmis presedintele KLAUS IOHANNIS alegatorilor.

Sursa foto: presidency