Klaus Iohannis a făcut ravagii în orașe ”păstorite” de PSD! Dăncilă a obținut cel mai mare scor la Videle!

Rezultatele provizorii ale alegerilor de duminica furnizate de BEC arata ca presedintele in functie s-a clasat pe primul loc in Bucuresti si 29 de judete, in timp ce Viorica Dancila de la PSD se afla pe prima pozitie in 10 judete.

Ca de obicei, Kelemen Hunor, candidatul de la UDMR, conduce detasat in zonele cu o importanta prezenta maghiara: judetele Harghita si Covasna. Dan Barna, candidatul USR-PLUS, nu se regaseste pe prima pozitie in niciun judet.

Klaus Iohannis a castigat detasat in Sibiu (peste 67%), dar a trecut de 50% si in Alba. Iata judetele in care s-a impus Klaus Iohannis: Timis, Caras-Severin, Arad, Hunedoara, Bihor, Alba, Sibiu, Satu Mare, Maramures, Salaj, Cluj, Bistrita Nasaud, Mures, Valcea, Brasov, Dambovita, Prahova, Ilfov, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi si Suceava.

Viorica Dancila a pierdut Moldova (cu exceptia Botosaniului, unde este o diferenta mica fata de Iohannis), dar PSD isi mentine influenta in sudul tarii, in special Oltenia fiind foarte rosie. Iata judetele unde Dancila a iesit pe primul loc: Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Buzau, Botosani.

Dan Barna s-a clasat cel mai bine in Bucuresti (mai ales in sectoarele 3 si 6), singurul loc unde a luat peste 22%, cu exceptia diasporei.

Klaus Iohannis a făcut ravagii în orașe ”păstorite” de PSD

La Craiova, orașul Liei Olguța Vasilescu, unul dintre liderii PSD și cea care s-a ocupat de campania electorală a Vioricăi Dăncilă, Klaus Iohannis a obținut cel mai mare procent – peste 32,58% din voturi la alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă a obținut mai multe voturi decât Iohannis în doar 7 din cele 173 de secții din Craiova. În schimb, la Videle, orașul său natal, Viorica Dăncilă a obținut cel mai mare scor în toate cele 9 secții de votare, câștigând alegerile cu 44,35%, la o diferență de aproape 20 de procente față de Iohannis.

La Craiova, oraș condus de primarul PSD Mihail Genoiu, dar și de Lia Olguța Vasilescu în perioada 2012-2017, Viorica Dăncilă a obținut cel mai mare număr de voturi în doar 7 din cele 173 de secții de votare. În restul de 166, cel mai mare număr de voturi l-a avut prezidențiabilul PNL, Klaus Iohannis. Astfel, Iohannis a adunat 32,58% din voturile craiovenilor, iar Viorica Dăncilă – 24,45%.

Și la Focșani, oraș tradițional “roșu”, cu administrație PSD, Klaus Iohannis a câștigat alegerile. Viorica Dăncilă a obținut cel mai mare număr de voturi într-o singură secție din 58. Astfel, Iohannis a câștigat alegerile la Focșani cu 36,64%, iar Viorica Dăncilă a obținut 21,26% din voturi.

O situație similară este și în orașul Vaslui, condus de 11 ani de primarul PSD Vasile Pavăl. Iohannis a obținut cele mai multe voturi în 52 de secții, iar Viorica Dăncilă în doar 19. Iohannis a obținut la Vaslui 29,53% din voturi, iar Dăncilă – 25,17%.

Și la Galați, oraș cu administrație PSD, Iohannis a luat cele mai multe voturi (37.253) în 171 de secții de votare, iar Dăncilă în doar 4 secții. Astfel, Klaus Iohannis are un scor de 32,01%, iar Dăncilă – 21,69%.

În schimb, la Videle, orașul său natal, Viorica Dăncilă a obținut cel mai mare scor în toate cele 9 secții de votare, câștigând alegerile cu 44,35%, la o diferență de aproape 20 de procente față de Iohannis.

Sursa text: hotnews.ro