KLAUS IOHANNIS: A fost gestul unui mare om politic, CRIN ANTONESCU a intarit partidul

Prim-vicepresedintele demisionar al PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat sambata, intr-un comunicat de presa, ca reactie la anuntul facut de CRIN ANTONESCU de a nu-si mai depune candidatura pentru Presedintie, ca este un gest unic in ultimii 24 de ani, al unui mare om politic.

“Astazi am vazut un gest al unui mare om politic: Crin Antonescu. Am asistat la un gest unic, in ultimii 24 de ani, facut de un om politic cu o pozitie foarte puternica, foarte bine plasat, care a renuntat la toate acestea pentru a intari partidul”, a precizat Iohannis, intr-un comunicat de presa.

KLAUS IOHANNIS a precizat ca prin decizia luata, Crin Antonescu a dovedit ca pune interesul partidului si al Romaniei inaintea propriului interes si a propriei cariere politice.

“Consider ca, prin gestul facut astazi, Crin Antonescu ramane cel mai valoros om al Partidului National Liberal si sper si imi doresc ca impreuna sa reusim sa intarim PNL si sa atingem impreuna obiectivele politice pe care si le propune Partidul National Liberal’, a mai spus Iohannis.

Reamintim ca presedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a anuntat sambata, intr-o conferinta de presa, intentia de a nu mai candida la alegerile prezidentiale din aceasta toamna, ca un pas spre urgentarea realizarii proiectului de unificare al fortelor de dreapta. AFLA AICI DETALII

Antonescu a mai spus ca renunta si la interimatul la conducerea PNL. El va preda toate atributiile pentru organizarea Congresului colegilor sai de partid. Crin Antonescu promite sa faca tot ce-i va sta in puteri pentru unificarea dreptei din Romania si pregatirea pentru batalia cea mare din toamna.

Citeste si: ANTONESCU: Candidatul UNIC al dreptei pentru PREZIDENTIALE ar trebui desemnat pana la 15 iulie

“Nu am timp. Nu am timp sa demontez fixatii. Nu am timp sa vindec resentimente. Nu am timp sa largesc orizontul unor marginiri. Constient ca este urgent ca eforturile de unificare a dreptei sa faca pasi cat mai concreti inainte, ca este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite sa fie desemnat, anunt intentia de a nu candida la presedintia Romaniei si de a fovoriza in acest fel desemnarea grabnica, rapida, pana la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu pana la 15 iulie, a unui candidat care sa fie acceptat mai usor de tot ceea ce inseamna forta politica de dreapta”, a declarat, sambata Crin Antonescu.

“Vreau sa anunt o decizie legata de candidatura la presedintia Romaniei: stiu, sau cel putin consider, ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru ca am forta, personalitatea, conturul, experienta politica necesara, ideile, vizunea, si capacitatea de a lupta pentru ca la toamna PSD sa nu puna mana pe presedintia Romaniei”, a precizat Antonescu.

Anuntul surpriza schimba multe calcule politice inclusiv din zona puterii si vine la numai o zi dupa declaratia sefului statului pentru o televiziune bulgara, potrivit careia, “foarte probabil” Antonescu nu va mai candida.