KLAUS IOHANNIS a fost primit de presedintele german JOACHIM GAUCK

KLAUS IOHANNIS, PRESEDINTELE ROMANIEI, FESTIVALUL DE LA SALZBURG, FESTIVAL, MUZICA CLASICA

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS a fost primit, joi, de omologul sau german, JOACHIM GAUCK, la Palatul Prezidential. Potrivit Administratiei Prezidentiale de la Bucuresti, printre temele abordate se afla sustinerea reciproca a Romaniei si Germaniei in cadrul Uniunii Europene (UE), preocuparea fata de stabilitate si securitate in actualul context geopolitic, rolul minoritatilor de sasi si svabi din ROMANIA si, respectiv, de romani din GERMANIA, in pastrarea traditiilor si a valorilor culturale comune, cat si copatronajul celor doi presedinti pentru Fundatia bisericilor fortificate sasesti din Transilvania.

KLAUS IOHANNIS a fost primit la Palatul Bellevue, unde a avut loc o ceremonie militara, iar apoi a semnat in cartea de onoare. Inainte de convorbirile tete-a-tete cu JOACHIM GAUCK si dejunul de lucru oferit de presedintele Germaniei, KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu un grup de elevi de la Scoala Kepler din cartierul Neukolln, cunoscuta pentru programele de integrare pentru copii din mediul migrational, informeaza Agerpres.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a vorbit in presa germana despre amenintarea RUSIEI si reputatia ROMANIEI 

Joi, KLAUS IOHANNIS  se va intalni si cu cancelarul german ANGELA MERKEL, cu care va avea convorbiri tete-a-tete si cu participarea celor doua delegatii, urmand ca la finalul intalnirii cei doi oficiali sa sustina o declaratie de presa comuna.

De asemenea, presedintele KLAUS IOHANNIS va avea convorbiri cu presedintele Bundestag, NORBERT LAMMERT, si se va intalni cu conducerea Forumului Germano-Roman si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din GERMANIA, unde va fi insotit de sotia sa, Carmen.

CITESTE SI: PROGRAMUL VIZITEI PRESEDINTELUI KLAUS IOHANNIS IN GERMANIA 

Sursa foto: jurnalul.ro