Klaus Iohannis a gasit principalele cauze ale lipsei de dezvoltare in Romania

Klaus Iohannis crede ca principalele probleme in calea dezvoltarii Romaniei sunt birocratia nefunctionala si lipsa unei strategii pe termen lung. Prim-vicepresedinte PNL a participat, astazi, la Ramnicu Valcea, la o dezbatere pe teme de infrastructura.

“De ce nu merg la noi lucrurile? Aici ar fi doua sincope, in primul rand la noi un masterplan se schimba odata cu ministrul sau cu guvernarea. Astfel, lipsa de planificare pe termen lung, ceea ce este rusinos intr-o tara europeana, atrage dupa sine mai multe consecinte. In primul rand lucrurile devin scumpe, lipsesc corelarile intre proiecte. Asta ar fi o cauza, iar o a doua cauza majora este birocratia. Nu noi am inventat-o, dar noi am dus-o pe cele mai inalte culmi. Si asta in ultimul timp.

Acum 12 ani, cand Sibiul se pregatea pentru a deveni capitala culturala europeana, un proiect de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost implementat intr-un an jumatate, azi doar pentru o strada este nevoie de doi ani de acte pana a incepe executia ei”, a declarat Iohannis.

Citeste si: Iohannis: Promovarea lui Tariceanu este indreptata impotriva PNL, PSD nu castiga nimic

Primarul Sibiului a abordat subiectul infrastructurii urbane, mentionand un nou aspect cu care se confrunta marile orase.

“Daca noi la Sibiu a trebuit sa rezolvam problema cu infrastructura de apa care era din 1908, infrastructura canalizarii care era din 1910 sau energia electrica, care era din 1950, acum ne confruntam cu o noua problema de infrastructura, cea a retelelor aeriene, cele care atarna pe stalpi. Asta este noua provocare pentru marile orase, retele de telefonie, de internet, de joasa energie, de cablu TV, cele care sunt inaltate pe stalpi, aici trebuie rezolvate lucrurile, de edili”, a spus primarul Sibiului.

Klaus Iohannis a participat joi, la Ramnicu Valcea, la o dezbatere organizata de TNL, cu tema “Romania pentru infrastructura”.