CONSULTARI pentru un NOU GUVERN: PNL, de acord cu un guvern tehnocrat. LIVIU VOINEA, propunerea PSD pentru rolul de PREMIER. UPDATE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a trimis, luni, o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei prin care ii invita la o noua RUNDA de CONSULTARI, la Palatul Cotroceni, in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, informeaza Administratia Prezidentiala.

UPDATE 19:37: ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA au declarat ca desi PNL isi doreste alegeri anticipate, sunt de acord cu un guvern tehnocrat. 

UPDATE 19:08: Reprezentantii PNL, ALINA GORGHIU, VASILE BLAGA, dar si presedintele de onoare al partidului, MIRCEA IONESCU QUINTUS au inceput discutiile cu presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS in cea de a doua runda de consultari. 

UPDATE 18.20 Fostul ministru al Bugetului LIVIU VOINEA, este PROPUNEREA PSD pentru a ocupa functia de PREMIER, dupa demisia lui Victor Ponta, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.

UPDATE 18.00 Liderii PSD au ajuns la consultarile cu presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS, dupa ce au avut o intalnire cu liderii coalitiei. 

Presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat luni inainte de consultarile cu presedintele Klaus Iohannis ca “in seara asta o sa-i propunem presedintelui un NUME DE PREMIER”. Dragnea a refuzat sa dezvaluie numele.

Dragnea a sustinut ca nominalizarea PSD va raspunde “tuturor rigorilor” pentru a garanta cresterea economica a Romaniei. 

STIRE INITIALA

Luni, KLAUS IOHANNIS se va consulta cu reprezentantii PSD, de la ora 18,00 si cu cei ai PNL, de la ora 19,00.

CITESTE SI: CONSULTARILE DE LA COTROCENI CONTINUA: REACTIA REPREZENTANTILOR ALDE DUPA DISCUTIILE CU PRESEDINTELE. UPDATE

Marti, presedintele KLAUS IOHANNIS i-a chemat la CONSULTARI pe reprezentantii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR), de la ora 11,00, Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), de la ora 11,30, Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE), de la ora 12,00 si pe cei ai grupului parlamentar al minoritatilor nationale, de la ora 12,30.

KLAUS IOHANNIS a avut saptamana trecuta prima runda de consultari cu partidele si formatiunile parlamentare in vederea desemnarii unui premier.

Sursa foto: presidency/bacaunet