KLAUS IOHANNIS a parafat imprumutul pentru REPUBLICA MOLDOVA

Presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS, a semnat vineri, 6 mai, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului privind asistenta financiara rambursabila intre ROMANIA si REPUBLICA MOLDOVA, semnat la Chisinau la 7 octombrie 2015.

Anterior, pe 9 noiembrie 2015, Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea, cu argumentul ca “nu exista certitudinea continuarii procesului de reforme si respectarii angajamentelor pentru implementarea Acordului de asociere intre Uniunea Europeana si Comunitatea Europeana a Energiei Atomice si statele membre ale acestora, pe de o parte, si Republica Moldova, pe de alta parte, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014.”

Acordul dintre cele doua state vizeaza o asistenta financiara rambursabila de 150 de milioane de euro. Asistenta financiara rambursabila este acordata Republicii Moldova pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei de stat. Imprumutul se acorda in maximum trei transe, iar scadenta fiecareia dintre acestea este de maximum 5 ani.

Sursa foto: presidency