KLAUS IOHANNIS a promulgat eliminarea CASS si a impozitului pe pensiile sub 2.000 de lei

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care se elimina plata CASS pentru toate pensiile, precum si impozitul pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei. Seful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, anunta Administratia Prezidentiala, citata de News.ro.

Iohannis a anuntat miercuri ca va promulga aceasta lege, dupa o discutie cu premierul Sorin Grindeanu. “Dupa analiza pe care am facut-o si dupa discutia pe care am avut-o astazi (miercuri – n.red.), am decis sa promulg aceasta lege in urmatoarele zile”, a afirmat Klaus Iohannis.

Camera Deputatilor a adoptat, in 5 ianuarie, in sesiune extraordinara, proiectul de lege. Legea este initiata de fostul senator ALDE Cristiana Anghel si sustinuta de alti 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD si neafiliati. Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat de Senat in luna septembrie 2016.

Guvenul Ciolos nu a sustinut propunerea legislativa, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.

Sursa foto: presidency