Klaus Iohannis a promulgat legea de abilitare a Guvernului de a emite Ordonante in vacanta parlamentara

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare, potrivit unui comunicat de presa remis de Administratia Prezidentiala.

Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare a fost adoptat, vinerea trecuta, de Camera Deputatilor, forul legislativ decizional, cu 177 de voturi ”pentru”, 56 de voturi „impotriva” si 4 abtineri.

Mondo News iti recomanda si: VICTOR PONTA: SPER CA BUGETUL DE STAT SA FIE PROMULGAT PANA LA 1 IANUARIE

Potrivit proiectului de lege, Guvernul este abilitat sa emita ordonante pe perioada vacantei parlamentare, in domenii ca sanatate, finante publice si economie, dezvoltarea regionala si administratie publica, munca, protectie sociala, fonduri europene, justitie, transporturi si infrascructura, educatie, cercetare, agricultura, mediu, dar si „prorogarea sau modificarea unor termene prevazute in acte normative cu putere de lege”.

Plenul Senatului a adoptat 8 decembrie, in forma initiala, fara modificari, proiectul de lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare pana la momentul convocarii noii sesiuni in luna februarie.

Citeste si: LIDERUL TACUT al ROMANIEI s-a angajat sa lupte impotriva CORUPTIEI – BLOOMBERG