Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT! Declarațiile președintelui

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că a suspendat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) fără a emite avizul necesar pentru rectificarea bugetară și a cerut Guvernului să vină cu un nou proiect.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Deocamdată s-a terminat ședința CSAT. Spun deocamdată și veți vedea de ce.

Tema discutată azi, singură, a fost rectificarea bugetară pentru instituțiile din domeniul securității naționale.

Guvernul a publicat în august un proiect care prezența o rectificare puternic pozitivă. Spre surprinderea multora, pe o rectificare puternic pozitivă s-au făcut tăieri importante de la instituții importante.

Am stabilit ședința CSAT mult mai repede, adică pentru azi. Între timp, Guvernul a publicat un nou proiect, și mai optimistă rectificarea. În aceste condiții este inexplicabil de ce s-a institat pe diminuarea fondurilor din instituțiilor securității. Nici azi Guvernul nu a venit cu explicații

Directorii instituțiilor au arătat că în aceste condiții nu se pot stabili obiectivele. Nu s-a putut obține consens, adică unanimitate în CSAT, și nu s-a putut emite avizul necesar. Am luat decizia să suspend CSAT. Rectificarea este necesară dar nu putem face abstracție de la principiul loialității între instituțiile statului.

Am creat posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare.

Sursă foto: presidency