KLAUS IOHANNIS: Promisiunile lui Ponta nu au acoperire. Sunt masuri electorale. UPDATE

KLAUS IOHANNIS, presedintele Partidului National Liberal (PNL) si prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale (ACL), a declarat duminica seara la postul Digi24, ca scopul fuziunii dintre PNL si PDL a fost crearea unui mare partid de dreapta pentru viitorul Romaniei.

“Nu trebuie sa ne mai uitam in trecut. Fuziunea dintre PNL si PDL a fost facuta cu scopul de a crea un mare partid de dreapta care sa se puna in slujba viitorului Romaniei. Vreau sa transformam Romania intr-o tara a lucrului bine facut, o tara in care normalitatea sa fie la putere”, a declarat Iohannis.

Intrebat cum caracterizeaza lipsa sprijinului lui Crin Antonescu in aceasta campanie electorala, prezidentiabilul ACL a raspuns scurt: “Consider ajutorul lui Crin Antonescu este mai degraba retinut. Probabil ca are alt favorit sau este deranjat ca nu este candidatul partidului la alegerile prezidentiale. Dar va pot asigura ca acest lucru nu dauneaza acestei campaniei unde toata lumea trage in aceeasi directie. Eu m-am inscris in februarie 2013 in PNL din dorinta de a ma implica in politica nationala si apoi a venit propunerea lui Crin Antonescu legata de postul de vicepremier. Eu sunt nemultumit de felul cum se face politica in Romania. Imi doresc mai putina galagie si mai multa aplecare asupra lucrurilor importante”, a continuat Klaus Iohannis.

CITESTE SI: Iohannis, la Iasi: De unde are Ponta atatia bani pentru campanie? Propun sa schimbam legislatia de finantare a partidelor politice 

“Nu ma inspira modelul de presedinte promovat de Traian Basescu. Eu sunt de parere ca un presedinte trebuie sa fie un mediator. Eu imi doresc sa fie un presedinte si un guvern de dreapta. Dupa ce voi castiga alegerile vom schimba si Guvernul, cel mai tarziu in 2016, desi eu imi doresc sa se intample acest lucru in 2015 gratie unei motiuni de cenzura pentru ca eu nu pot colabora, din postura de presedinte cu un Cabinet care isi doreste alt fel de lucruri”, a mai adaugat liderul PNL.

“PSD  si Guvernul incearca sa schimbe legislatia din mers pentru a facilita drumul si victoria in alegeri a candidatului Victor Ponta. Probabil ca si acum ca si in trecut nu le va iesi. Eu sunt nemultumit de recesiunea tehnica in care se afla Romania in acest moment in conditiile in care premierul Victor Ponta a promis un milion de locuri de munca si acest lucru nu s-a vazut. Promisiunile facute de Ponta si guvernul sau nu au acoperire atata timp cat bugetul pe 2015 nici macar nu a fost calculat. Ar fi bine sa creasca si salariile si pensiile, totul, dar de unde. Acestea nu sunt decat masuri electorale si atat”, a mai spus Iohannis.

“Noi, marele partid de dreapta, ne-am planificat sa castigam aceste alegeri dar si pe urmatoarele pentru ca cinci ani nu ar fi suficienti pentru o schimbare reala. Premier va fi Catalin Predoiu, colegul nostru de la PDL asa cum a fost stabilit. Este singurul nume pe care vi-l pot da la acest moment. Nu negociem cu UDMR sau alta formatiune politica. In acest moment negociem doar cu alegatorii pentru ca doar ei pot decide ca eu sa devin presedinte. Eu sunt un politician care sunt bun administrator”, a continuat prezidentiabilul ACL.

CITESTE SI: SONDAJ. IOHANNIS, pe primul loc in topul candidatilor cu abilitati de LIDER

“Biblia este cartea care m-a marcat; Cred in Dumnezeu si sunt crestin asumat; Piata Posdam este locul favorit din Berlin datorita arhitecturii; Rolul sotiei mele va fi acela unei prime doamne; Serviciile de informatii joaca cu Romania in aceasta campanie; Victor Ponta trebuie sa spuna public care este situatia domniei sale in legatura cu acuzatia de ofiter acoperit al SIE; Am intrat de bunavoie in PNL; As propune un referendum cetatenilor pentru o cauza nationala; Eu consider ca republica este mai buna decat monarhia, doar candidez la presedintie;  Nu am luat niciodata mita sub nicio forma”, au fost flash raspunsurile lui Klaus Iohannis la testul de sinceritate din cadrul emisiunii de la Digi 24.

“Nu am dorit sa plec din Romania pentru ca aici este casa mea, iar al doilea motiv este legat de faptul ca sotia mea este romanca si am decis de comun acord sa ramanem in Romania”, a declarat Iohannis atunci cand a fost intrebat de ce nu a plecat din Romania.

Sursa foto: adevarul.ro