KLAUS IOHANNIS: Am fost NEAFILIAT POLITIC pana in anul 2013, cand am hotarat sa ma inscriu in PNL

Presedintele PNL  si candidatul Aliantei Crestin-Liberale la alegerile prezidentiale, KLAUS IOHANNIS, a declarat luni seara la postul B1 TV ca a fost NEAFILIT POLITIC pana in anul 2013, cand a hotarat sa se inscrie in Partidul National Liberal.

“Am intrat mai degraba intamplator in politica, in anul 2000, cand erau alegeri de primar la Sibiu. Eu am prezentat o lista cu sase persoane pentru Consiliul Local si colegii mei m-au rugat sa candidez pentru primarie. Am avut cel mai bun rezultat dintre candidati. Inainte de ’89 nu am fost membru PCR, nu am fost student comunist si nici n-au existat vreodata presiuni in acest sens. Eu am fost NEAFILIT POLITIC pana in anul 2013, cand eu am hotarat sa ma inscriu in PNL”, a spus KLAUS IOHANNIS.

Candidatul ACL la prezidentiale a discutat si despre cele sase case pe care le detine.

„Nu e niciun mister, e munca noastra, a parintilor nostri si a bunicilor nostri. Nu am putut singuri de la inceput. Trebuie stiut ca nu am inceput nicidecum de la zero. Am pornit de tineri cu doua apartamente, pe care le-am vandut ulterior si am cumparat mai departe alte case. Nu avem copii, altii au investit in educatia copiilor, noi am investit in imobile. Ne-am propus sa avem ceva pentru batranete. Simplu de tot”, a declarat Iohannis.

“Nu exista si nu a existat vreun dosar penal pe numele meu. Au existat cateva denunturi, cum orice politician care se respecta are, dar niciodata nu a existat vreun dosar penal pe numele meu pentru retrocedari sau altceva. Au existat plangeri care nu s-au verificat”, a spus Iohannis.

Iohannis a mai declarat ca este sibian, nascut la Sibiu, iar stramosii sai au venit acum 800 si ceva de ani din Germania si s-au asezat acolo.

Despre studiile sale de fizica, Iohannis a aratat ca i-au placut matematica si fizica, iar la un moment dat, prin clasa a XI-a, s-am hotarat sa urmeze fizica si asa a ramas.

In privinta parintilor, Iohahhnis a declarat ca acesti au avut “meserii simple”, mama fiind asistenta medicala, iar tatal, asistent la o firma. Despre plecarea acestora in Germania in 1992, Iohannis a spus ca aceasta a fost optiunea lor, majoritatea etnicilor germani hotarand dupa Revolutie sa plece. “Eu sunt exceptia si nu imi pare rau. Nu au incercat sa ma convinga sa plec, cum nici eu nu am incercat sa ii conving sa nu plece”, a spus Iohannis.