KLAUS IOHANNIS: Am TREI SCENARII pentru campania electorala si in toate intru in TURUL DOI

KLAUS IOHANNIS, candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) la Presedintie, a afirmat miercuri, intr-o conferinta de presa la Galati, ca in campania electorala are in vedere un scenariu principal si doua scenarii de rezerva, dar in niciunul dintre cele trei nu exista varianta in care sa nu intre in al doilea tur de scrutin.

Totodata, KLAUS IOHANNIS a spus ca este “extrem de putin probabil” ca in al doilea tur de scrutin sa intre cu un alt candidat al Dreptei. El a mai spus ca va da detalii in legatura cu cele trei scenarii la momentul oportun.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Dupa ce castigam alegerile ne vom apuca sa SCHIMBAM GUVERNUL prin MOTIUNE

Candidatul ACL la prezidentiale a mai spus ca doreste sa fie un presedinte “mediator” si “integrator”, nu “slab, ci foarte ferm mai ales cand apar derapaje”.

“Presedintele trebuie sa garanteze ca intreg cadrul care permite o dezvoltare sanatoasa este acolo si este stabil — statul de drept, independenta justitiei, acestea nu trebuie povestite, ci garantate de presedinte”, a spus KLAUS IOHANNIS. El a adaugat ca, potrivit intelegerii din ACL, daca va ajunge presedinte al Romaniei, prim-ministru va fi Catalin Predoiu. “Nu asta este noutatea, ci noutatea este ca nu va fi unul stapan si altul executant, ci amandoi vor fi in serviciul public, vor lucra impreuna pentru a gasi cele mai bune solutii. Acesta este lucrul care ne-a lipsit cel mai mult — colaborarea, nu coabitarea”, a mai declarat Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS a denuntat un atac la adresa sa

Candidatul ACL a participat, alaturi de Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu, Cezar Preda, Mihai Voicu, Raducu Filipescu, Alina Gorghiu si Dan Motreanu, la o intalnire cu membrii Delegatiei Permanente a PNL Galati, ai Consiliului de Coordonare al PDL Galati si cu alesii locali ai PNL si PDL.