KLAUS IOHANNIS are un nou CONSILIER PREZIDENTIAL

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS are, incepand de luni, un nou CONSILIER PREZIDENTIAL in persoana lui LAZAR COMANESCU, fostul ambasador al Romaniei in Germania, informeaza site-ul Administratiei Prezidentiale. COMANESCU isi va incepe, oficial, activitatea la Cotroceni din data de 16 februarie.

KLAUS IOHANNIS  a semnat in primele zile ale anului 2015 decretul de rechemare a lui LAZAR COMANESCU din functia de ambasador  extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Federala Germania. LAZAR COMANESCU, in varsta de 65 de ani, a fost ministru de Externe, in perioada aprilie-decembrie 2008, in cadrul Cabinetului Tariceanu.

CITESTE SI: CONSTANTIN DUDU IONESCU va fi numit consilier de stat pe SECURITATE NATIONALA 

In perioada 2001-2007, LAZAR COMANESCU a fost seful Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana, iar dupa aderare, pana la 14 aprilie 2008, a fost Reprezentantul Permanent al Romaniei pe langa UE. Intre 1998 si 2001 a fost seful Misiunii Romaniei pe langa NATO si UE.

LAZAR COMANESCU si-a inceput cariera de diplomat in urma cu 42 de ani la Departamentul Organizatii Economice Internationale din Ministerul Afacerilor Externe, activand in Ministerul Afacerilor Externe in aproape toate functiile, de la consilier, consilier al ministrului, director de cabinet, director general sau secretar de stat. LAZAR COMANESCU are si titlul de doctor in relatii economice internationale la ASE Bucuresti.

CITESTE SI: LAURENTIU MIHAI STEFAN, fost consultant politic la Ambasada SUA, a fost numit consilier prezidential 

“Presedintele Romaniei, domnul KLAUS IOHANNIS, a semnat luni, 9 februarie a.c., Decretul pentru numirea domnului LAZAR COMANESCU in functia de consilier prezidential, incepand cu data de 16 februarie 2015”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: presidency.ro