KLAUS IOHANNIS: Atacul lui VICTOR PONTA la adresa liderilor ACL parca prefigureaza un ESEC pe comisarul european

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat, joi, ca atacurile premierului VICTOR PONTA la adresa liderilor ACL ”parca prefigureaza un ESEC” al acestuia in privinta portofoliului obtinut de Romania in Comisia Europeana, reprosandu-i acestuia ca nu a consultat opozitia conform uzantelor europene.

Liderul PNL a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita, ca premierul VICTOR PONTA ar cam fi ”incurcat itele” in momentul in care a facut propunerea de comisar european, ”pe langa lege” si fara sa consulte Parlamentul sau liderii opozitiei.

”Se pare ca primul ministru VICTOR PONTA a negociat de unul singur, ne-a explicat domnia sa ieri ca a purtat negocieri foarte complicate si lungi si obtine un portofoliu deosebit de greu pentru Romania. Asteptam cu mare interes acest lucru, sa vedem cat de greu va fi. In orice tara europeana astfel de lucruri care tin de interesul national se negociaza chiar si informal, inclusiv cu presedintele tarii, inclusiv cu liderii opozitiei”, a spus Iohannis, citat de Mediafax.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Propaganda PSD ca opozitia nu sustine propunerea Romaniei pentru comisarul european este COMPLET FALSA

”Presupun ca Ponta nu cunoaste uzantele din Uniunea Europeana”, a adaugat el.

Liderul PNL a mai sustinut ca afirmatiile lui VICTOR PONTA par sa ”prefigureze un ESEC” in privinta comisarului european.

Citeste si: ANCA BOAGIU: PONTA este pasibil de plangere penala pentru modul cum a facut nominalizarea pentru CE

”Sper sa fi negociat ceva ca lumea, iar, daca nu, sa nu incerce cumva sa arunce vina pe opozitia pe care nici nu a consultat-o, ci sa ramana cu ea. Daca e o reusita, e a lui. Daca e un ESEC, tot al lui. Iar in ceea ce priveste scrisorile pe care le-am facut noi, liderii opozitiei, noi nu ne-am referit in niciun fel la portofoliu sau la persoana care trebuie sa ocupe acest portofoliu, noi am atras atentia asupra faptului ca nu s-a respectat parcursul prevazut pur si simplu de legea in vigoare. Acuma, daca primul ministru deja, preventiv, invoca faptul ca noi i-am fi stricat socotelile, parca se prefigureaza un esec”, a mai spus Iohannis.