KLAUS IOHANNIS: Avem noul PNL. In 2015 va fi o reorientare in Parlament si vom schimba Guvernul

Prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, a vorbit, luni seara, despre decizia data astazi de Tribunalul Bucuresti, prin care s-a acceptat fuziunea PNL cu PDL si formarea noului partid PNL, afirmand ca aceasta fuziune nu s-a facut doar pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, ci pentru ca acest “mare partid de dreapta” sa decida soarta Romaniei pentru cel putin un deceniu. Candidatul ACL la Presedintie a dezvaluit ca, dupa ce va castiga alegerile prezidentiale, in 2015 va exista o reorientare in Parlament care va schimba raportul de forte, astfel incat Guvernul sa fie schimbat prin motiune de cenzura.

“Guvernul ideal pentru mine este guvernul partidului meu. Sunt presedintele PNL, astazi avem o decizie a Tribunalului Bucuresti care accepta fuziunea PNL, avem deci noul PNL, marele partid de dreapta. Fuziunea nu am facut-o doar ca sa castigam acuma alegerile. Am facut fuziunea fiindca vrem un mare partid de dreapta care decide soarta Romaniei pentru cel putin un deceniu. Vom avea o majoritate cel tarziu in 2016. Este posibil ca in cursul lui 2015, dupa ce castig alegerile prezidentiale, sa existe o reorientare in Parlament si sa se schimbe raportul de forte. Prin motiune de cenzura se poate schimba Guvernul. Acest Guvern este ineficient, avem nevoie de alt guvern”, a declarat Klaus Iohannis la “Jurnalul de seara”, emisiune moderata de Cosmin Prelipceanu.

Citeste si: IOHANNIS: Sunt ingrijorat, aud lucruri care nu sunt normale. Premierul nu are buget, pentru el legea este optionala?

Intrebat care este marea tema a Romaniei pentru alegerile prezidentiale, candidatul PNL si PDL la Cotroceni a afirmat ca principalele doua teme sunt schimbarea modului in care se face politica in Romania, explicand ca acum avem prea mult spectacol si prea putine rezultate si implementarea de masuri care de crestere economica.

“Marea tema a Romaniei acum sunt alegerile prezidentiale. Apoi trebuie sa avem posibilitatea sa avem anumite teme. Pentru mine prima tema este modul cum se face politica in Romania si acest mod vreau sa il schimb, pentru ca avem prea mult spectacol si prea putine rezultate. Apoi avem ca tema economia. Daca nu merge economia, nimic nu functioneaza. Tema economiei si a locurilor de munca nu este doar a presedintelui, este problema guvernului in mare masura. Important: masuri de incurajare a economiei, crestere economica si crearea de locuri de munca. Este probabil cea mai grea tema, cand vedem ca la Guvern exista alte preocupari. Este ingrijorator ce se intampla acum. Este ingrijorator ca sunt prea putine masuri care vin sa incurajeze dezvoltarea economica”, a spus Iohannis. 

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Plata PENSIILOR la timp nu este un FAVOR pe care statul il face pensionarilor