KLAUS IOHANNIS avertizeaza asupra efectelor negative cauzate de o eventuala iesire a GRECIEI din UE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a avertizat, joi, ca o eventuala iesire a Greciei din zona euro ar afecta “pe toata lumea” – Romania, UE si NATO – si a subliniat ca este important sa se caute in continuare “cai pentru a gasi solutii de iesire din criza.

“In ceea ce priveste GRECIA nu trebuie sa ne facem iluzii. Daca criza continua si nu se gaseste o solutie atunci situatia dificila in care va intra Grecia ne va afecta pe toti, Romania, UE si NATO, sigur, in grade diferite”, a spus, raspunzand la o intrebare a ziaristilor romani, presedintele KLAUS IOHANNIS, intr-o conferinta comuna de presa cu secretarul general al NATO, JENS STOLTENBERG, care efectueaza o vizita la Bucuresti.

CITESTE SI: TITUS CORLATEAN: Guvernul de la Atena face un joc extrem de RISCANT

Presedintele Romaniei a declarat ca nu crede ca “cineva e atat de naiv incat sa creada ca iesirea Greciei din zona euro nu ar afecta pe toata lumea”, dar este “foarte important sa se caute in continuare cai pentru a atenua criza si pentru a gasi solutii de iesire din criza”.

In prezent, insa, trebuie asteptate rezultatele referendumului anuntat de premierul grec ALEXIS TSIPRAS urmand a se “decide ulterior ce se poate face”.

CITESTE SI: CRIZA in GRECIA: GUVERNUL de la Atena ar putea DEMISIONA dupa REFERENDUM 

JENS STOLTENBERG a comentat ca “GRECIA este un aliat puternic si angajat in cadrul aliantei” iar guvernul de la Atena “a subliniat de mai multe ori ca isi respecta angajamentele din cadrul Aliantei”.

Sursa foto: presidency.ro